Для розсипчастого плову вам не потрібен рис: хитрий рецепт улюбленої страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2314
Ви отримаєте масу задоволення
Колись ароматний, ситний плов проник у нашу кухню і залишився у ній назавжди. Ми звикли готувати його з рису, але чому б не спробувати щось новеньке?
Такий плов за рецептом "Важно знать" виходить більш пікантним. Він поєднує у собі легкість гречки та багатство смаку м’яса. Незвичайний, оригінальний смак і неповторний аромат зробить цю страву улюбленою.
Як приготувати плов з гречки
Інгредієнти:
- 1,5 склянки гречки;
- 500 г яловичини;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 3 зубчики часнику;
- сіль, перець, спеції за смаком;
- олія для смаження;
- 5 склянок води.
Спосіб приготування:
- Чистимо цибулю, часник та моркву. Цибулю трьом на тертці або дрібно нарізаємо. Моркву нарізаємо соломкою, а м’ясо – кубиками. Подрібнюємо часник.
- На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажуємо до золотистості цибулю, потім додаємо м’ясо. Солимо, перчимо, додаємо спеції, потім моркву і подрібнений часник. Обсмажуємо усі разом протягом 5 хвилин.
- Через вказаний час вливаємо в сковороду 2,5 склянки води, накриваємо кришкою та залишаємо на середньому вогні на 40 хвилин.
- На окремій сковороді обсмажуємо гречку та пересипаємо її в сковороду з м’ясом та овочами. Додаємо ще 2,5 склянки води та готуємо на середньому вогні протягом 20 хвилин. Після вимикаємо та залишаємо під кришкою ще на 15 хвилин – це додасть страві м’якості та насиченості смаку.
А в Азербайджані для приготування пікантного плову використовують вірменський лаваш. Спробуйте, можливо, вам сподобається.