Для розсипчастого плову вам не потрібен рис: хитрий рецепт улюбленої страви

Читать на русском
Автор
2314
Це не тільки смачно, а й незвичайно
Це не тільки смачно, а й незвичайно. Фото vazhnoznat.com

Ви отримаєте масу задоволення

Колись ароматний, ситний плов проник у нашу кухню і залишився у ній назавжди. Ми звикли готувати його з рису, але чому б не спробувати щось новеньке?

Такий плов за рецептом "Важно знать" виходить більш пікантним. Він поєднує у собі легкість гречки та багатство смаку м’яса. Незвичайний, оригінальний смак і неповторний аромат зробить цю страву улюбленою.

Як приготувати плов з гречки

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки гречки;
  • 500 г яловичини;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • олія для смаження;
  • 5 склянок води.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо цибулю, часник та моркву. Цибулю трьом на тертці або дрібно нарізаємо. Моркву нарізаємо соломкою, а м’ясо – кубиками. Подрібнюємо часник.
  2. На розігрітій сковороді з рослинною олією обсмажуємо до золотистості цибулю, потім додаємо м’ясо. Солимо, перчимо, додаємо спеції, потім моркву і подрібнений часник. Обсмажуємо усі разом протягом 5 хвилин.
  3. Через вказаний час вливаємо в сковороду 2,5 склянки води, накриваємо кришкою та залишаємо на середньому вогні на 40 хвилин.
  4. На окремій сковороді обсмажуємо гречку та пересипаємо її в сковороду з м’ясом та овочами. Додаємо ще 2,5 склянки води та готуємо на середньому вогні протягом 20 хвилин. Після вимикаємо та залишаємо під кришкою ще на 15 хвилин – це додасть страві м’якості та насиченості смаку.

А в Азербайджані для приготування пікантного плову використовують вірменський лаваш. Спробуйте, можливо, вам сподобається.