Гречку їстимуть кілограмами навіть діти: ось що туди можна додати для смаку

Читать на русском
Автор
146362
Гречка вийде ідеальною
Гречка вийде ідеальною. Фото prostoway

Таку кашу всі проситимуть приготувати

Гречана каша — чудовий гарнір для смачного обіду або вечері. Подавайте її з ніжними котлетками та салатом – і близькі замурчать від задоволення.

А що робити, якщо сім’я не любить гречку? Просто додати кілька простих продуктів – і каша стане неповторною. Що зробить її смак незвичайним, розповідає "ТСН".

Що можна додати до гречки для покращення смаку

Промийте гречану крупу, залийте холодною водою пропорції одна частина гречки до двох частин води, посоліть і поставте на вогонь. Під час варіння можна додати в кашу такі спеції :

  • паприку мелену червону чи зелену;
  • різноманітний перець, у тому числі гострий перець чилі;
  • кріп;
  • мускатний горіх;
  • естрагон;
  • каррі;
  • орегано;
  • часник;
  • петрушку;
  • базилік;
  • коріандр мелений;
  • гірчицю;
  • прованські трави;
  • імбир сушений та мелений.

Спробуйте також додати кмин, попередньо його обсмаживши — тоді розкриється аромат спеції, а в самій каші з’явиться смак кропу. Якщо під руками кмину горошком немає, можна додати мелений кмин або у вигляді порошку.

Ми звикли подавати гречану кашу з м’ясом, цибулею, грибами. Однак вона також може бути солодкою, але при цьому – без цукру та молока. Спробуйте додати до гречаної каші:

  • банан — він не перебиватиме смак гречки;
  • чорнослив. Однак залийте попередньо окропом, дайте розбухнути, поріжте і додайте в кашу;
  • консервовані фрукти (наприклад, манго чи ананаси).

Раніше ми розповідали, як врятувати гречку, що пригоріла. Ця хитрість врятує вам крупу та бюджет.