Не розповідайте, як ви готуєте куряче філе: завдяки цьому рецепту у вас буде слава кулінара
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5220
Готуєте так кожного дня
Куряче філе — це відмінний варіант ситної сімейної вечері. Готується воно швидко, виходить неймовірним.
Якщо вам здається, що куркою неможливо здивувати близьких, приготуйте її за рецептом "На пенсії". Куряче філе в незвичайному, дуже пікантному соусі виходить дуже ніжним та збалансованим на смак.
Як приготувати куряче філе в незвичайному соусі
Інгредієнти:
- куряче філе — 300-350 г;
- болгарський перець – 200 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- соняшникова олія – для смаження;
- сіль - до свого смаку.
Для соусу:
- соєвий соус – 5 ст. л.;
- вода – 6 ст. л.;
- бальзамічний оцет — 2 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- картопляний крохмаль — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо та нарізаємо невеликими смужками. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Солимо, викладаємо його на тарілку.
- Болгарський перець миємо, очищаємо від плодоніжок та насіння, нарізаємо його великою соломкою. Обсмажуємо у тій же сковороді. Додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще хвилину, періодично помішуючи.
- В окремій мисці змішуємо соєвий соус, воду, бальзамічний оцет, цукор та картопляний крохмаль. Усі перемішуємо до однорідного стану.
- У сковороду з перцем і часником викладаємо куряче філе, додаємо соус і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, поки соус не загусне.
Викладаємо в тарілку розсипчастий рис, зверху — готове куряче філе, поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню. Вечеря вийде — пальчики оближете.