Не розповідайте, як ви готуєте куряче філе: завдяки цьому рецепту у вас буде слава кулінара

Читать на русском
Автор
5220
Смачно, пікантно та дуже ситно
Смачно, пікантно та дуже ситно. Фото napensii.ua

Готуєте так кожного дня

Куряче філе — це відмінний варіант ситної сімейної вечері. Готується воно швидко, виходить неймовірним.

Якщо вам здається, що куркою неможливо здивувати близьких, приготуйте її за рецептом "На пенсії". Куряче філе в незвичайному, дуже пікантному соусі виходить дуже ніжним та збалансованим на смак.

Як приготувати куряче філе в незвичайному соусі

Інгредієнти:

  • куряче філе — 300-350 г;
  • болгарський перець – 200 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • соняшникова олія – для смаження;
  • сіль - до свого смаку.

Для соусу:

  • соєвий соус – 5 ст. л.;
  • вода – 6 ст. л.;
  • бальзамічний оцет — 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • картопляний крохмаль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо та нарізаємо невеликими смужками. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинною олією до готовності. Солимо, викладаємо його на тарілку.
  2. Болгарський перець миємо, очищаємо від плодоніжок та насіння, нарізаємо його великою соломкою. Обсмажуємо у тій же сковороді. Додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще хвилину, періодично помішуючи.
  3. В окремій мисці змішуємо соєвий соус, воду, бальзамічний оцет, цукор та картопляний крохмаль. Усі перемішуємо до однорідного стану.
  4. У сковороду з перцем і часником викладаємо куряче філе, додаємо соус і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, поки соус не загусне.

Викладаємо в тарілку розсипчастий рис, зверху — готове куряче філе, поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню. Вечеря вийде — пальчики оближете.