Якщо в холодильнику тільки пару філе: ця бюджетна страва нагодує всю родину

Читать на русском
Автор
5771
Таку запіканку оцінить кожен Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:50
Таку запіканку оцінить кожен. Фото shuba.life

У вас вийде неймовірно смачно

Куряче філе — один із найпопулярніших і найуживаніших видів м’яса серед українців, його їдять практично завжди і скрізь. Адже філе можна відварити та подати з улюбленим салатом, а можна приготувати курячу грудку під шубою з овочів.

Разом із Shuba з курячого філе приготуємо ситну запіканку з овочами та сиром. Вам знадобиться невелика кількість інгредієнтів, а в результаті вийде надзвичайно смачно і дуже вершкове! Цю приголомшливу страву оцінить кожен.

Як приготувати курячу запіканку з овочами та сиром

Інгредієнти на 6 порцій:

  • куряче філе — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • томати — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, паприка – по 0.3 ч. л.;
  • приправа до курки — 1 ч. л.;
  • твердий сир — 100 г;
  • рослинна олія — 20 мл.

Для заливання:

  • яйця курячі — 2 шт.;
  • молоко — 250 мл;
  • плавлений сир — 70 г.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Очищену цибулю нарізаємо кубиками, відправляємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
  3. У фарш додаємо сіль, перець, паприку, обсмажену цибулю, все перемішуємо, викладаємо у форму для запікання.
  4. Для приготування заливки в миску вбиваємо яйця, додаємо молоко, тертий сир. Все перемішуємо та заливаємо курку. Зверху викладаємо тонко нарізані скибочки помідорів.
  5. Відправляємо запіканку в духовку на півгодини за 180°C. Через зазначений час дістаємо запіканку, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 10 хвилин до розплавлення сиру.
  6. Готову запіканку нарізаємо на порції та подаємо до столу гарячою!

Куряче філе можна також запекти з простим соусом за рецептом "Телеграфа". Воно вразить ваше серце!