Якщо в холодильнику тільки пару філе: ця бюджетна страва нагодує всю родину
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5771
![Таку запіканку оцінить кожен](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/fb/bceafc8b-00a2a3082c629f6ced73a1a060fa7fbf.jpg?v=8833_1)
У вас вийде неймовірно смачно
Куряче філе — один із найпопулярніших і найуживаніших видів м’яса серед українців, його їдять практично завжди і скрізь. Адже філе можна відварити та подати з улюбленим салатом, а можна приготувати курячу грудку під шубою з овочів.
Разом із Shuba з курячого філе приготуємо ситну запіканку з овочами та сиром. Вам знадобиться невелика кількість інгредієнтів, а в результаті вийде надзвичайно смачно і дуже вершкове! Цю приголомшливу страву оцінить кожен.
Як приготувати курячу запіканку з овочами та сиром
Інгредієнти на 6 порцій:
- куряче філе — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- томати — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений, паприка – по 0.3 ч. л.;
- приправа до курки — 1 ч. л.;
- твердий сир — 100 г;
- рослинна олія — 20 мл.
Для заливання:
- яйця курячі — 2 шт.;
- молоко — 250 мл;
- плавлений сир — 70 г.
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.
- Очищену цибулю нарізаємо кубиками, відправляємо на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
- У фарш додаємо сіль, перець, паприку, обсмажену цибулю, все перемішуємо, викладаємо у форму для запікання.
- Для приготування заливки в миску вбиваємо яйця, додаємо молоко, тертий сир. Все перемішуємо та заливаємо курку. Зверху викладаємо тонко нарізані скибочки помідорів.
- Відправляємо запіканку в духовку на півгодини за 180°C. Через зазначений час дістаємо запіканку, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 10 хвилин до розплавлення сиру.
- Готову запіканку нарізаємо на порції та подаємо до столу гарячою!
Куряче філе можна також запекти з простим соусом за рецептом "Телеграфа". Воно вразить ваше серце!