Такий рис попросять навіть на святковий стіл: весь секрет в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор
2967
Ситний варіант пісної страви
Ситний варіант пісної страви. Фото vazhnoznat.com

Ви так ще не готували

Під час посту дуже хочеться, щоб наше меню було ситним та різноманітним. Якщо ви вже готували солоний пиріг до посту, то вам ще один рецепт.

Сьогодні разом із "Важно знать" ми приготуємо незвичайний рис — з лимоном та овочами. Така страва не тільки принесе вам задоволення, але ще й наситить. Спробуємо?

Як приготувати лимонний рис з горошком

Інгредієнти:

  • 2 склянки вареного рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 велика морква;
  • 250 г замороженого горошку;
  • 2 болгарські перці;
  • 1 лимон;
  • сіль та спеції до свого смаку;
  • 1-2 ст. л. рослинної олії.

Спосіб приготування:

  1. Рис варимо як для звичайного гарніру: крупу заливаємо холодною водою у подвійному обсязі та варимо, доки не википить вся вода.
  2. Цибулю чистимо, дрібно ріжемо і відправляємо на розігріту сковороду з олією. Туди ж додаємо очищену та нарізану маленькими брусочками моркву.
  3. Болгарський пер чистимо, нарізаємо довгими смужками та відправляємо на сковороду до цибулі з морквою. Трохи смажимо, солимо і додаємо щіпку цукру.
  4. Туди ж відправляємо наполовину розморожений горошок та готуємо ще пару хвилин. Після цього додаємо рис і приправи, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин.
  5. Готовий рис з овочами викладаємо на порційні тарілки, зверху натираємо заморожений лимон у тарілки та подаємо до столу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зварити розсипчастий рис. Ця хитрість вам точно знадобиться.