Досить готувати по-французьки тільки м’ясо: хек під шубкою вийде ще смачніше

Читать на русском
Автор
14426
Такої смакоти ви ще не куштували
Такої смакоти ви ще не куштували. Фото smachnonews.24tv.ua

Рибка вийде як у шеф-кухаря

Як правило, ми готуємо французькою м’ясо. Ця ситна і смачна страва дуже популярна в нашій кухні.

Однак сьогодні разом зі Smachnonews пропонуємо приготувати французьку рибу. Хек зі спеціями під ніжною сирно-цибульною шубкою вийде дуже смачним. Він чудово поєднується зі свіжими овочами, гарніром з картоплі чи рисом. Така страва швидко готується та вражає всіх своїм смаком.

Як приготувати хеку під сирно-цибульною шубкою

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 хеки;
  • 2 цибулини;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г майонезу 67%;
  • 2 ч. л. приправи до риби;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Тушки хека чистимо, обрізаємо плавці, ретельно миємо та нарізаємо порційними шматочками. Відправляємо її у форму для запікання, солимо до смаку і збризкуємо лимонним соком.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Змішуємо його з майонезом, приправою для риби та ретельно все перемішуємо.
  3. Підготовлену цибулю відправляємо у форму на рибу. Повертаємо все харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів та відправляємо форму зі стравою на 30 – 35 хвилин. Через вказаний час дістаємо рибу, посипаємо натертим твердим сиром і запікаємо ще 10 хвилин до розплавлення сиру.

Хек також виходить дуже смачним у духовці разом з овочами. Спробуйте і не пошкодуєте.