"М’ясо по-французьки" можна зробити справді французьким: що змінити в популярній страві, щоб зробити її значно смачнішою

Читать на русском
Автор
38399
Цю страву можна приготувати смачніше
Цю страву можна приготувати смачніше. Фото shuba.life

Простий рецепт чудової страви до обіду чи вечері

Ми розповідали, чому не вдається котлета по-київськи. Тепер поговоримо про страву, яку називають "м’ясо по-французьки".

Французького у цій страві не дуже багато, але це відміняє того факту, що м'ясо під шапкою із сиру та цибулі — ситне і смачне частування. Разом із порталом SHUBA розповідаємо, як приготувати його ще цікавіше.

Інгредієнти:

  • Відбивні свинячі — 4 шт.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Борошно — 2 ч. л.
  • Часник сушений — 1 ч. л.
  • Масло вершкове 73% — 40 г
  • Вершки 30% — 100 мл
  • Твердий сир — 220 г
  • Панірувальні сухарі — 20 г
  • Сіль
  • Перець чорний мелений

Спосіб приготування:

  1. Відбиваємо м'ясо. Нарізаємо цибулю напівкружальцями.
  2. Натираємо сир. Розігріваємо духовку до 180°C.
  3. Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Додаємо цибулю, посипаємо цукром та сіллю. Тушкуємо, помішуючи, доки цибуля не зм'якне і почне карамелізуватися.
  4. Додаємо борошно та часник, вимішуємо. Смажимо, постійно помішуючи, ще хвилину.
  5. Вливаємо вершки, вимішуємо, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню та додаємо половину сиру, перемішуємо.
  6. Викладаємо м'ясо на деко. Солимо та перчимо з обох боків. Розподіляємо цибулеву масу на відбивних.
  7. Змішуємо панірувальні сухарі з рештою сиру. Посипаємо сумішшю відбивні зверху.
  8. Запікаємо м'ясо 6-7 хвилин. Включаємо режим верхнього гриля та збільшуємо температуру до 220°C. Печемо ще 6-7 хвилин, доки сирна шапочка не підрум'яниться.

Такі відбивні слід подавати з вашими улюбленими гарнірами. Приміром, ми розповідали, як особливо смачно приготувати картопляне пюре.