"М’ясо по-французьки" можна зробити справді французьким: що змінити в популярній страві, щоб зробити її значно смачнішою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 38399
![Цю страву можна приготувати смачніше](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/cc/d61ac0e6-3c6e7fc83f7db1b318812b18d7757ccb.jpg?v=1145_1)
Простий рецепт чудової страви до обіду чи вечері
Ми розповідали, чому не вдається котлета по-київськи. Тепер поговоримо про страву, яку називають "м’ясо по-французьки".
Французького у цій страві не дуже багато, але це відміняє того факту, що м'ясо під шапкою із сиру та цибулі — ситне і смачне частування. Разом із порталом SHUBA розповідаємо, як приготувати його ще цікавіше.
Інгредієнти:
- Відбивні свинячі — 4 шт.
- Цибуля — 3 шт.
- Цукор — 1 ч. л.
- Борошно — 2 ч. л.
- Часник сушений — 1 ч. л.
- Масло вершкове 73% — 40 г
- Вершки 30% — 100 мл
- Твердий сир — 220 г
- Панірувальні сухарі — 20 г
- Сіль
- Перець чорний мелений
Спосіб приготування:
- Відбиваємо м'ясо. Нарізаємо цибулю напівкружальцями.
- Натираємо сир. Розігріваємо духовку до 180°C.
- Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Додаємо цибулю, посипаємо цукром та сіллю. Тушкуємо, помішуючи, доки цибуля не зм'якне і почне карамелізуватися.
- Додаємо борошно та часник, вимішуємо. Смажимо, постійно помішуючи, ще хвилину.
- Вливаємо вершки, вимішуємо, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню та додаємо половину сиру, перемішуємо.
- Викладаємо м'ясо на деко. Солимо та перчимо з обох боків. Розподіляємо цибулеву масу на відбивних.
- Змішуємо панірувальні сухарі з рештою сиру. Посипаємо сумішшю відбивні зверху.
- Запікаємо м'ясо 6-7 хвилин. Включаємо режим верхнього гриля та збільшуємо температуру до 220°C. Печемо ще 6-7 хвилин, доки сирна шапочка не підрум'яниться.
Такі відбивні слід подавати з вашими улюбленими гарнірами. Приміром, ми розповідали, як особливо смачно приготувати картопляне пюре.