Не шукайте інших рецептів – цей ідеальний: хек виходить неймовірно соковитим

Читать на русском
Автор
14022
Рибка вийде соковитою та смачною
Рибка вийде соковитою та смачною. Фото napensii.ua

Страва сподобається навіть тим, хто не дуже любить рибу

Якщо ви любитель риби, напевно, у вас є маса найрізноманітніших рибних рецептів. Однак сьогодні ми вирішили поекспериментувати та приготувати рибу у духовці.

Здавалося б, на перший погляд, нічого незвичайного, проте вам цей рецепт "На пенсії" дуже сподобається. По-перше, риба готується з овочами — це означає, що вам не доведеться думати про гарнір. До того ж хек виходить неймовірно соковитим і ніжним, і обов'язково сподобається всім.

Як приготувати рибу з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • 600 г хеку;
  • 1 невелика цибулина;
  • 4 моркви;
  • 70 г сметани;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 ст. л. води;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • сіль та перець на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та моркву миємо та чистимо. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо півкільцями.
  2. Деко для запікання змащуємо рослинною олією і викладаємо третину моркви та цибулі.
  3. Чистимо, миємо та сушимо хека. Нарізаємо рибу порційними шматочками, солимо, перчимо і викладаємо на шар з овочів. Зверху відправляємо моркву і цибулю, що залишилися.
  4. Сметану змішуємо з водою, солимо до смаку і додаємо 1 зубчик пропущеного через прес часнику. Отриманим соусом поливаємо рибу та овочі.
  5. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Через вказаний час дістаємо страву, посипаємо твердим сиром тертим і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.

Такий хек буде дуже смачним разом із соусом барбекю. Вам точно сподобається.