Найкращий спосіб полюбити вівсянку — запекти її з ягодами: рецепт незвичайного чизкейку

Читать на русском
Автор
12683
Кашу полюблять навіть діти
Кашу полюблять навіть діти. Фото shuba.life

Так захотів би снідати навіть Шерлок Холмс

На які тільки хитрощі не йдуть кулінари, щоби близькі полюбили вівсяну кашу! Її подають з шоколадом та бананом, готують найрізноманітніше печиво.

Але такої страви ви ще не куштували! Варто додати до вівсяних пластівців трохи кисломолочного сиру — і звичайний сніданок перетвориться на смачний і незвичайний чизкейк. Ви можете зробити кілька прошарків, використовувати будь-які фрукти або ягоди — малину, полуницю, чорницю або вишню. Все залежить від ваших смакових уподобань та вмісту холодильника. Рецептом корисного та ситного сніданку ділиться Shuba.

Як приготувати незвичайний чизкейк з вівсяних пластівців

Інгредієнти на 2 порції:

  • сир кисломолочний — 250 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • пластівці вівсяні — 10 ст. л.;
  • грецький йогурт — 4 ст. л.;
  • цукор ванільний — до свого смаку;
  • какао-порошок — 1 ст. л.;
  • цукор — 5 ч. л.;
  • ягоди — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Кисломолочний сир змішуємо з яйцем, йогуртом, ванільним та звичайним цукром. Туди ж відправляємо вівсяні пластівці та знову перемішуємо.
  2. Отримане "тісто" ділимо навпіл. Одну частину змішуємо з какао та виливаємо на дно форми для запікання, застелену папером для випікання. Зверху виливаємо світлу частину та посипаємо ягодами.
  3. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 36 хвилин.

До речі, з вівсянки виходить неймовірно хрумке печиво. Спробуйте і переконайтеся самі.