У таку вівсянку закохався б і Шерлок Холмс, якби він знав рецепт

Читать на русском
Автор
18771
Простий у приготуванні, але смачний сніданок
Простий у приготуванні, але смачний сніданок. Фото food.znaj.ua

Цю вівсянку проситимуть навіть діти

Вівсяна каша – це один із найкорисніших сніданків. Однак вибагливі діти не завжди її люблять. З цієї причини кулінари намагаються урізноманітнити цю страву — наприклад, готують її з беконом та сиром.

А сьогодні разом із food.znaj.ua приготуємо незвичайну кашу — із шоколадом та какао. Для такого сніданку вам знадобиться мінімум інгредієнтів та часу, але він принесе максимум задоволення. Для приготування такого сніданку краще використовувати вівсяні пластівці не швидкого приготування та шоколад із вмістом какао 50% і вище – у нього більш насичений смак та аромат.

Як приготувати шоколадну вівсяну кашу з бананом

Інгредієнти на 2 порції:

  • молоко — 300 мл;
  • вівсяні пластівці — 100 г;
  • кава розчинна — 3 г (1 ч. л з гіркою);
  • шоколад чорний — 35 г (4-5 квадратиків);
  • вода — 150 мл;
  • банан для подачі – 70 г.

Спосіб приготування:

  1. Близько 150 мл води доведіть у чайнику чи каструльці.
  2. Каву всипте в чашку, залийте окропом і ретельно перемішайте.
  3. Підготовлену каву змішайте в сотейнику або невеликій каструлі з молоком. Додайте туди вівсяні пластівці та перемішайте.
  4. Отриману суміш поставте на середній вогонь та доведіть суміш до кипіння. Після цього зробіть вогонь мінімальним і помішуючи, варіть близько 7-8 хвилин — вівсяні пластівці повинні стати м’якими.
  5. Відправте у вівсянку 20-30 г шоколаду. Шоколад, що залишився, дрібно наріжте для прикраси каші при подачі.
  6. Помішуючи, варіть кашу ще 2-3 хвилини, потім вимкніть, додайте трохи цукру, присипте шоколадом, що залишився і подавайте до столу.

До речі, з вівсянки можна приготувати фантастичне печиво. Це легко, просто та неймовірно смачно.