Досить їсти вівсянку вранці — приготуйте з неї хрумке печиво
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 19506
Раз-два — і смакота на столі
Апетитна вівсяна каша — чудовий варіант ситного та швидкого сніданку. Але що робити, якщо ваші близькі її не люблять?
Тоді слід приготувати печиво з вівсяних пластівців! Воно виходить хрустким і дуже приємним за текстурою, адже в рецепті Shuba використовується не тільки вівсяне борошно, а й цілісні пластівці. Ще одна його перевага – легкість та швидкість приготування. Крім того, можна самостійно контролювати якість інгредієнтів та кількість цукру в десерті. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати вівсяне печиво
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно вівсяне — 120 г;
- пластівці вівсяні – 120 г;
- розпушувач – 3/4 ч. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- цукор – 100 г;
- молоко 2,5% (можна замінити вівсяним) – 3 ст. л.;
- рослинна олія (або розтоплена кокосова олія) – 75 мл.
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо вівсяне борошно, пластівці, розпушувач, сіль та цукор.
- До отриманої сухої суміші додаємо молоко, олію і вимішуємо однорідне тісто. Скочуємо кульки вагою 70-80 грамів і викладаємо на застелене пергаментом деко.
- Відправляємо деко з печивом у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Готове вівсяне печиво подаємо з ароматною міцною кавою і насолоджуємося. Смачного.