Досить їсти вівсянку вранці — приготуйте з неї хрумке печиво

Читать на русском
Автор
19506
Простий рецепт хрумкого печива до чаю
Простий рецепт хрумкого печива до чаю. Фото shuba.life

Раз-два — і смакота на столі

Апетитна вівсяна каша — чудовий варіант ситного та швидкого сніданку. Але що робити, якщо ваші близькі її не люблять?

Тоді слід приготувати печиво з вівсяних пластівців! Воно виходить хрустким і дуже приємним за текстурою, адже в рецепті Shuba використовується не тільки вівсяне борошно, а й цілісні пластівці. Ще одна його перевага – легкість та швидкість приготування. Крім того, можна самостійно контролювати якість інгредієнтів та кількість цукру в десерті. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати вівсяне печиво

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно вівсяне — 120 г;
  • пластівці вівсяні – 120 г;
  • розпушувач – 3/4 ч. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • цукор – 100 г;
  • молоко 2,5% (можна замінити вівсяним) – 3 ст. л.;
  • рослинна олія (або розтоплена кокосова олія) – 75 мл.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо вівсяне борошно, пластівці, розпушувач, сіль та цукор.
  2. До отриманої сухої суміші додаємо молоко, олію і вимішуємо однорідне тісто. Скочуємо кульки вагою 70-80 грамів і викладаємо на застелене пергаментом деко.
  3. Відправляємо деко з печивом у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Готове вівсяне печиво подаємо з ароматною міцною кавою і насолоджуємося. Смачного.