Ваші білі кросівки готові до весни? Простий спосіб зробити взуття як нове

Читать на русском
Автор
2026
Біле взуття може бути з комбінованих матеріалів
Біле взуття може бути з комбінованих матеріалів. Фото pexels.com

Прості способи почистити біле взуття з замші, шкіри та тканини

Привести до ладу білу підошву у взуття можна простими копійчаними засобами. Однак є й повністю біле взуття, яке потрібно відмити від різного типу бруду.

Портал How stuff works розповідає, як можна відчистити шкіряні та тканинні білі кросівки, а також ділиться секретами використання зубної пасти. Всі роботи виконуються в домашніх умовах.

Як почистити біле шкіряне взуття — 2 способи

Чистка зубною щіткою та меламіновою губкою

Необхідні речі: зубна щітка, м’яка тканина, меламінова губка, паперові рушники, рідке мило для посуду та 1 склянка теплої води.

Спочатку зніміть шнурки, а потім скористайтеся зубною щіткою, щоб позбутися залишків бруду на взутті. Змийте бруд із зубної щітки. У чашку з теплою водою додайте невелику кількість рідкого мильного засобу (достатньо трьох-чотирьох крапель). Збовтайте зубною щіткою. Потім ретельно почистіть взуття.

Далі настав час почистити підошви взуття. Використовуйте меламінову губку відповідно до інструкцій на упаковці, щоб обережно відполірувати будь-які непривабливі плями. Потім змочіть чисту тканину і протріть підошви. Коли все буде чисто за вашими стандартами, наповніть взуття паперовими рушниками . Це вбере вологу зсередини та допоможе зберегти форму.

Чистка взуття міцелярною водою

Ще один чудовий спосіб почистити біле шкіряне взуття — це засіб для зняття макіяжу міцелярна вода. Просто вилийте "воду" на чисту білу тканину і протріть нею взуття. Це також працює на гумовому або замшевому взутті, але справді стійкі плями, такі як масло, не реагують на цей метод.

Як почистити біле взуття з тканини

Для прання в машинці

Деякі тканинні кеди можна кидати в пральну машину, але не всі. Якщо їх можна прати, то діяти варто так:

  1. Вийміть шнурки і змочіть їх у розчині води та харчової соди.
  2. Помістіть тканинне взуття всередину пральної машини.
  3. Додайте невелику кількість прального порошку, чим м’якше, тим краще.
  4. Увімкніть машину, використовуючи холодну воду, у найм’якішому режимі.
  5. Після цього висушіть взуття та шнурки на повітрі, а потім знову зашнуруйте їх.

Для миття без пральної машинки

Необхідні речі: харчова сода, пральний порошок, відро, стара зубна щітка. Очистіть підошви за допомогою зубної щітки. Наповніть відро 1 склянкою харчової соди, однією краплею прального порошку та 3,5 літрами води.

Потім зніміть шнурки і покладіть взуття та шнурки у відрі приблизно на одну годину. Вийміть їх із відра, а потім почистіть плями щіткою. Не забудьте почистити внутрішню частину, щоб позбутися будь-яких запахів. В кінці ретельно промийте їх чистою водою. Висушіть взуття та шнурки на повітрі, а потім знову зашнуруйте їх.

Біла зубна паста для чищення будь-якого типу взуття

Біла зубна паста — ще один популярний засіб для чищення взуття. Що б ви не робили, переконайтеся, що вона повністю біле, тому що кольорові гелі та зубні пасти можуть забруднити взуття. Щоб почистити, видавіть трохи пасти на зубну щітку. Потім потріть взуття, використовуючи товщий шар на дуже брудні плями. Дайте зубній пасті висохнути протягом 20 хвилин, потім протріть її вологою чистою тканиною.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як організувати зберігання речей не по сезону — деякі з них можна зберігати, повісивши у шафу. Варто не забути про кілька важливих нюансів.