Як прати джинси руками і в пральній машині: найправильніший лайфхак

Читать на русском
Автор
2029
Прання джинсів у пральній машині вимагає грамотного підходу
Прання джинсів у пральній машині вимагає грамотного підходу. Фото Freepik

Розповідаємо про важливі нюанси, які продовжать життя вашому улюбленому одягу

Джинси спочатку завоювали популярність серед робітничого люду завдяки міцності матеріалу. Пізніше денім став невіднятною частиною колекцій багатьох іменитих дизайнерів і продовжує залишатися у вибраних трендах як знаменитостей, так і любителів моди. Однак неправильне прання може зіпсувати улюблену річ, призводячи до стрімкого зношування та вицвітання тканини.

Як правильно прати джинси, щоб вони не втратили колір

Видалити деякі плями можна за допомогою сухого чищення щіткою. Чим менше буде кількість циклів прання, тим більше буде термін служби джинсового одягу. Як часто потрібно прати джинси, залежить від ступеня забруднення – наприклад, робочі джинси чи взуття потребують чищення після кожного використання.

Для запобігання зношуванню рекомендується використовувати пральний порошок для кольорових тканин. Питанням, як прати джинси, щоб не линяли, одразу задаються всі. Найкраще слідувати рекомендаціям виробника. Подивіться на бирці, чи можна прати джинси в пральній машині та оптимальну температуру – зазвичай це 30-40 градусів. У будь-якому випадку, перший раз краще випрати їх руками та окремо від інших речей.

Як випрати джинси вручну:

  • налийте в пластикову миску теплу воду — не холодну і таку, що не обпікає;
  • додайте третину склянки прального порошку чи один ковпачок гелю;
  • розмішайте до повного розчинення;
  • покладіть джинси у воду і залиште мінімум на годину.

Після цього злийте воду, відтисніть тканину і наповніть миску чистою водою до половини. Прополощіть джинси та повторюйте процедуру, поки з них не перестане йти мильна вода. Зазвичай для цього достатньо 3-4 полоскань.

Як правильно прати джинси в пральній машині

Вибираючи, на якому режимі найкраще прати джинси пральної машини, віддавайте перевагу самому щадному. Стирайте їх окремо або з матеріалами такого ж типу та кольору.

Також багато кого цікавить питання, чому при пранні джинси потрібно вивертати — для захисту виробу від швидкого зносу. Річ у тому, що навіть при делікатному режимі в процесі прання тканина треться об інші речі або ударяється об барабан машинки. Це призводить до швидкої втрати первинного вигляду та якості матеріалу.

Раніше "Телеграф" розповідав, які модні позиції 2024 року, окрім джинсів, прослужать вам не один сезон. Це класика, яка стала трендом.