7 кроків підготуватися до весни: що зробити вдома

Читать на русском
Автор
554
Весна несе оновлення природі
Весна несе оновлення природі

Весна невпинно наближається, тож час до неї готуватися

Вашої турботи та уваги потребують різні речі — гардероб, автомобіль, дерева навколо. Почати можна з весняного прибирання, яке завдяки хитрощам можна робити по кількадесят хвилин на день. Та цим підготовка не обмежується.

Організація весняного гардероба

Перед весною варто переглянути, що ви одягали цієї зими, а що ні. Деякі непотрібні, але якісні речі можна пожертвувати на благодійність. Також варто переглянути весняно-літній одяг, щоб побачити, що є, а чого не вистачає та скласти список сезонних покупок.

Слідкування за будинком

Зверніться до професіоналів з кондиціонування повітря для того, щоб перевірити та за потреби прочистити вашу систему кондиціонування повітря до настання тепла.

Прочистіть вентиляцію

Потрібно регулярно прибирати сміття з вентиляційних отворів. Вони не повинні бути закриті, щоб дозволити зовнішньому повітрю циркулювати та запобігти накопиченню вологи, яка може сприяти появі цвілі.

Слідкуйте за деревами

Обріжте дерева та видаліть мертві гілки. Падаючі гілки є основною причиною пошкодження даху та інших конструкцій. Якщо ви живете в багатоквартирному будинку — можна звернутись до комунальників. Якщо у власному домі — зробіть весняну обрізку та переконайтеся, що ваші інструменти для догляду за газоном у хорошому робочому стані та відремонтуйте їх, якщо потрібно.

Сплануйте свій сад

Якщо ви вирощуєте власну їжу, дуже важливо почати планувати свій сад або город зараз. Перевірте свій ґрунт, щоб визначити, чи потрібно його обробляти перед посадкою та підготуйтесь до висадки розсади.

Потурбуйтесь про машину

Сіль, пісок, сніг, лід і вибоїни – все це знищує наші автомобілі. Відвезіть свій автомобіль на технічне обслуговування та відремонтуйте всі пошкодження. Регулярне обслуговування автомобіля може значно продовжити його життя.

Плануйте відпустку

Якщо ви втомилися, то можна спланувати відпустку. Це може бути поїздка на вихідні, коли нарешті гарно потеплішає, а може бути і літній відпочинок.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно встигнути зробити на приватній ділянці у лютому. Окрім обрізки дерев можна зайнятися пересадкою.