Не "Шарлоткою" єдиною: ще один варіант яблучного пирога

Читать на русском
Автор
526
Швидка та смачна випічка
Швидка та смачна випічка. Фото simplerecipes.top

Пиріг виходить ніжним та пухким

Якщо ви вже наїлися яблук, напилися яблучного компоту, уже разів з десять спекли "Шарлотку" та приготували чизкейк з яблуками, то час переходити на новий рівень. Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант яблучного пирога.

Він виходить ніжним та з приємною кислинкою, а готувати цю страву надзвичайно легко. Рецептом з нами поділилися на порталі "Своїми руками".

Як приготувати ніжний пиріг з яблуками

Інгредієнти:

Тісто

  • борошно — 600 г;
  • розпушувач – 18 г;
  • маргарин — 300 г;
  • цукор — 200 г;
  • ванільний цукор — 1пак.;
  • яєчні жовтки – 4 шт.;
  • сметана або кефір — 100 г;

Начинка

  • яблука очищені — 1,5 кг;
  • цукор — 100 г;
  • манна крупа — 3 ст. л.;
  • ванільний цукор – 1 пак.;

Білкова маса:

  • білки – 4 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • крохмаль — 2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Борошно та маргарин перетерти в крихту.
  2. Додати цукор, ванільний цукор, жовтки, сметану, замісити м'яке тісто.
  3. Тісто розділити на дві частини, до однієї з яких додати 2 столові ложки какао, замісити та загорнути в харчову плівку.
  4. Іншу частину також загорнути та покласти у холодильник на 30 хвилин.
  5. Очищені яблука натерти на великій тертці, додати цукор, ванільний цукор, манну крупу, вимішати до однорідності.
  6. Білки збити у круту піну, поступово додати цукор, постійно збиваючи.
  7. Додати крохмаль, акуратно вимішати лопаткою.
  8. Білу половину тіста розкотити, викласти на деко застелене пергаментом.
  9. Зверху викласти яблучну начинку, рівномірно розрівняти.
  10. Викласти білкову масу, розрівняти.
  11. Розкотити коричневе тісто, викласти зверху білків, наколоти виделкою.
  12. Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 50 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт яблучного пирога нашвидкуруч. Він готується швидко, а з'їдається ще швидше.