Не "Шарлоткою" єдиною: ще один варіант яблучного пирога
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 526
Пиріг виходить ніжним та пухким
Якщо ви вже наїлися яблук, напилися яблучного компоту, уже разів з десять спекли "Шарлотку" та приготували чизкейк з яблуками, то час переходити на новий рівень. Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант яблучного пирога.
Він виходить ніжним та з приємною кислинкою, а готувати цю страву надзвичайно легко. Рецептом з нами поділилися на порталі "Своїми руками".
Як приготувати ніжний пиріг з яблуками
Інгредієнти:
Тісто
- борошно — 600 г;
- розпушувач – 18 г;
- маргарин — 300 г;
- цукор — 200 г;
- ванільний цукор — 1пак.;
- яєчні жовтки – 4 шт.;
- сметана або кефір — 100 г;
Начинка
- яблука очищені — 1,5 кг;
- цукор — 100 г;
- манна крупа — 3 ст. л.;
- ванільний цукор – 1 пак.;
Білкова маса:
- білки – 4 шт.;
- цукор – 200 г;
- крохмаль — 2 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Борошно та маргарин перетерти в крихту.
- Додати цукор, ванільний цукор, жовтки, сметану, замісити м'яке тісто.
- Тісто розділити на дві частини, до однієї з яких додати 2 столові ложки какао, замісити та загорнути в харчову плівку.
- Іншу частину також загорнути та покласти у холодильник на 30 хвилин.
- Очищені яблука натерти на великій тертці, додати цукор, ванільний цукор, манну крупу, вимішати до однорідності.
- Білки збити у круту піну, поступово додати цукор, постійно збиваючи.
- Додати крохмаль, акуратно вимішати лопаткою.
- Білу половину тіста розкотити, викласти на деко застелене пергаментом.
- Зверху викласти яблучну начинку, рівномірно розрівняти.
- Викласти білкову масу, розрівняти.
- Розкотити коричневе тісто, викласти зверху білків, наколоти виделкою.
- Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 50 хвилин.
Раніше ми публікували рецепт яблучного пирога нашвидкуруч. Він готується швидко, а з'їдається ще швидше.