М’ясо вийде ніжним та пряним: один інгредієнт зробить його смак пікантним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12362
![Ідеальне поєднання інгредієнтів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/35/88c4bb31-0aebab08136b7955e8b136eb9d73c357.jpg?v=8110_1)
Вечеря буде незабутньою
Якщо м’ясні оладки та картопляна запіканка до вечері вже набридли, значить час експериментів. Саме час приготувати яловичину.
Якщо ви думаєте, що яловичина — це нудно, додайте за рецептом "На пенсії" при приготуванні трохи чорносливу. Його легкий аромат, ідеальне поєднання інгредієнтів, пряний томатний соус — і ваша вечеря вийде незабутнім.
Як приготувати яловичину з чорносливом
Інгредієнти:
- яловичина – 1 кг;
- чорнослив – 150 г;
- цибуля ріпчаста велика — 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- коріандр мелений — 0,5 ч. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- сіль — до свого смаку;
- перець запашний горошок – 5-6 шт.;
- лист лавровий — 2 шт.;
- вода – 800 мл;
- олія – для смаження.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо соломкою та обсмажуємо до м’якості на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо очищену та терту на великій тертці моркву та обсмажуємо на середньому вогні протягом 6 хвилин, періодично помішуючи.
- Готову засмажку викладаємо в миску.
- У сковороду додаємо трохи рослинної олії, збільшуємо вогонь і викладаємо яловичину, нарізану середніми шматочками. Коли шматочки м’яса підрум’яниться і випарується сік, додаємо сковороду, воду, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і гасимо протягом 45 хвилин.
- Коли м’ясо буде готове, додаємо в сковороду томатну пасту, спеції та цукор, солимо та готуємо ще 15 хвилин. Через зазначений час додаємо промитий чорнослив та залишаємо страву ще на 15 хвилин.
Подаємо яловичину з улюбленим гарніром та смачним салатом. Смачного!