М’ясо вийде ніжним та пряним: один інгредієнт зробить його смак пікантним

Читать на русском
Автор
12349
Ідеальне поєднання інгредієнтів
Ідеальне поєднання інгредієнтів. Фото napensii.ua

Вечеря буде незабутньою

Якщо м’ясні оладки та картопляна запіканка до вечері вже набридли, значить час експериментів. Саме час приготувати яловичину.

Якщо ви думаєте, що яловичина — це нудно, додайте за рецептом "На пенсії" при приготуванні трохи чорносливу. Його легкий аромат, ідеальне поєднання інгредієнтів, пряний томатний соус — і ваша вечеря вийде незабутнім.

Як приготувати яловичину з чорносливом

Інгредієнти:

  • яловичина – 1 кг;
  • чорнослив – 150 г;
  • цибуля ріпчаста велика — 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • коріандр мелений — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • перець запашний горошок – 5-6 шт.;
  • лист лавровий — 2 шт.;
  • вода – 800 мл;
  • олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо соломкою та обсмажуємо до м’якості на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо очищену та терту на великій тертці моркву та обсмажуємо на середньому вогні протягом 6 хвилин, періодично помішуючи.
  2. Готову засмажку викладаємо в миску.
  3. У сковороду додаємо трохи рослинної олії, збільшуємо вогонь і викладаємо яловичину, нарізану середніми шматочками. Коли шматочки м’яса підрум’яниться і випарується сік, додаємо сковороду, воду, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і гасимо протягом 45 хвилин.
  4. Коли м’ясо буде готове, додаємо в сковороду томатну пасту, спеції та цукор, солимо та готуємо ще 15 хвилин. Через зазначений час додаємо промитий чорнослив та залишаємо страву ще на 15 хвилин.

Подаємо яловичину з улюбленим гарніром та смачним салатом. Смачного!