Як прибрати плями та неприємні запахи з матрацу: простий домашній спосіб

Читать на русском
Автор
1875
Матрац стане, як новенький
Матрац стане, як новенький. Фото Freepik

Цей метод допоможе нейтралізувати будь-які запахи, бактерії та плісняву

Необхідно проводити очищення матраца кожні пів року. Таке регулярне прибирання захистить матрац від бактерій та можливої наявності неприємних мікроорганізмів, таких як пилові кліщі. Для ефективного очищення матраца радимо використовувати перевірені методи із застосуванням натуральних продуктів.

Про одну з корисних порад щодо догляду за матрацом у домашніх умовах пише Express. Навіть плями, які вже застаріли, можна видалити за допомогою цього саморобного розчину.

Що потрібно мати під рукою:

  • пилосос (в ідеалі ручний)
  • сода
  • перекис водню
  • прозорий засіб для миття посуду
  • велика пляшка з розпилювачем
  • білі ганчірки або серветки, що чистять
  • гумові рукавиці

Як очистити матрац самостійно

Необхідно зняти постільну білизну та наматрацники. Потім ретельно пройдіться матрацом насадкою-щіткою або ручним пилососом, щоб видалити волосся, пил і волокна. Посипте рясно харчову соду по всій поверхні матраца — вона поглине зайву вологу та запахи. Поступово розподіліть соду і залиште мінімум на годину, потім ретельно пропилососьте.

Для видалення глибоких плям слід вдатися до іншої процедури. Змішайте близько 200 г перекису водню, 3 столові ложки харчової соди та 1 чайну ложку прозорого засобу для миття посуду. Добре струсіть, потім щедро розпорошіть на кожну пляму. При необхідності злегка потріть ділянку чистою вологою тканиною, доки пляма не зникне. Для більш глибокої очистки можна скористатися пароочисником, щоб знищити бактерії в глибоких шарах матраца.

Ідеально, якщо матрац вдасться провітрити. Свіже повітря та сонячне світло допоможуть нейтралізувати будь-які неприємні запахи, бактерії та плісняву.

Раніше ми писали, як випрати пуховик у пральній машинці. Ефективна порада допоможе зберегти форму вашої речі.