Спіть спокійно: потужна "зброя" очистить матрац від пилових кліщів

Читать на русском
Автор
5193
З пиловими кліщами можна впоратися без хімчистки
З пиловими кліщами можна впоратися без хімчистки. Фото ses-control

Сукупність трьох речей знищить цих маленьких істот

Необхідно регулярно доглядати матрац, так само як і за всім іншим в оселі. Крім видимих плям, матрац може зіткнутися з серйознішою проблемою – наявністю пилових кліщів, які можуть з’явитися і на вашій піжамі. Однак існує ефективний метод для очищення матраца та знищення маленьких комах без необхідності вдаватися до послуг хімчистки.

Вам буде потрібно лише пилосос, харчова сода та ефірна олія на ваш смак, з яких вийде потужна зброя проти пилових кліщів. Про це пише express.

Як почистити матрац від пилових кліщів

Змішайте склянку харчової соди з двома краплями ефірної олії. Поступово розподіліть цю суміш по верхній поверхні матраца і залиште на 15 хвилин. Потім використайте пилосос, щоб видалити соду, в яку всмокталися пилові кліщі. Повторіть процес для іншої сторони матраца.

Варто відзначити, що для запобігання накопиченню поту, бруду та кліщів, потрібно чистити матраци не рідше одного разу на 3-6 місяців. Пилові кліщі, невидимі неозброєним оком, харчуються лусочками шкіри і вважають за краще жити в місцях, де є люди. Особливо активні за умов високої вологості. Матраци та постільні приналежності виявляються відмінним місцем для проживання цих неприємних жуків, які можуть викликати алергічні реакції, такі як свербіж, чхання та кашель.

Додамо, що наповнювач подушки також може збирати бруд, сміття і вологу, приводячи до склеювання внутрішнього наповнювача в окремих ділянках. Ми писали, як прибрати грудки в подушці.