Жодного вінегрету на столі: найкращий буряковий салат готується за цим рецептом

Читать на русском
Автор
192956
Усі подумають, що ви замовили салат у ресторані
Усі подумають, що ви замовили салат у ресторані. Фото shkola-zhyttia.com.ua

Готуєте так кожного дня

Важко уявити нашу кухню без найрізноманітніших салатів. Овочеві та м’ясні, з рибою чи печінкою – ці страви завжди присутні на наших столах.

Якщо ж хочеться знову годувати близьких звичним вінегретом або оселедцем під "Шубою", пропонуємо порадувати їх салатом з буряка та капусти. Цей неймовірно красивий і смачний салат ідеально підходить до будь-яких м’ясних страв, каш або картоплі. Небагато часу — і у вас на столі справжній кулінарний шедевр зі звичайного буряка, моркви та половини капусти. Рецептом ділиться Smachnonews.

Як приготувати овочевий салат з буряка

Інгредієнти на 4 порції:

  • половинка білокачанної капусти;
  • 1 буряк;
  • 1 морква;
  • 250 г консервованої червоної квасолі;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. оливкової олії Extra Virgin;
  • чорний мелений перець до свого смаку;
  • чверть ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  1. Половину капусти шаткуємо, відправляємо її в глибоку миску і заливаємо водою. Солимо і залишаємо на 1 хвилину, потім зливаємо воду.
  2. Буряк і моркву миємо, чистимо і натираємо на великій тертці.
  3. Для приготування заправки лимон розрізаємо навпіл і з однієї половинки вичавлюємо сік. Змішуємо його з оливковою олією. Солимо, перчимо.
  4. З консервованої квасолі зливаємо рідину. Додаємо до неї підготовлені інгредієнти, поливаємо салат заправкою та ретельно перемішуємо.

До речі, з буряка можна приготувати ще один приголомшливий салат. Спробуйте - і вам сподобається.