Ідеально до романтичної вечері: 20 хвилин — і салат на столі

Читать на русском
Автор
5659
Корисний і смачний спосіб освідчитися в коханні
Корисний і смачний спосіб освідчитися в коханні. Фото shuba.life

Кладезь вітамінів у тарілці

Звичайно, перед Днем святого Валентина кожен кулінар шукає, чим порадувати свою другу половинку. Якщо ви запланували приготувати для романтичної вечері м’ясо по-королівськи, то найкраще до нього підійде овочевий салат із червоною капустою.

Яскрава і пікантна страва точно не пройде непоміченою і закохає в себе з першого ж шматочка. До речі, Shuba радить вибирати болгарські перці різних кольорів. Якщо ж не любите кінзу — можете замінити її на петрушку, а замість зеленої цибулі можна додавати ріпчасту. Ідемо готувати!

Як приготувати овочевий салат з капустою

Інгредієнти на 10 порцій:

  • капуста червоноголова – 800 г;
  • цибуля зелена – 6 шт.;
  • перець болгарський червоний – 2 шт.;
  • перець жовтий – 2 шт.;
  • яблуко гала – 1 шт.;
  • кінза, пучок – 1/2 шт.;
  • сік ананасовий – 250 мл;
  • лайм — 2 шт.;
  • сіль – на свій смак;
  • мед — 1 ч. л.;
  • олія кунжутна — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо ананасовий сік, цедру та сік 1,5 лайма. Солимо, додаємо кунжутну олію та мед. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися щонайменше 15 хвилин, а краще 2 години.
  2. Тим часом шаткуємо капусту, подрібнюємо зелену цибулю і кінзу, нарізаємо смужками болгарські перці. Яблуко очищаємо від шкірки та серцевини, нарізаємо соломкою.
  3. Змішуємо всі інгредієнти, поливаємо заправкою та подаємо на стіл.

А до чаю можна приготувати ніжне пісочне печиво. Другій половинці точно сподобається!