"Чотири склянки" — і в духовку: для цього пирога не потрібно ні масла, ні сметани

Читать на русском
Автор
141397
Манник виходить вологим та смачним
Манник виходить вологим та смачним. Фото napensii.ua

Простіше рецепту ви не знайдете

Смачний, ароматний та пишний пиріг – найкраще, що може бути до домашнього чаювання. Однак що робити, якщо захотілося випічки, але вдома не виявилося ні олії, ні сметани?

В цьому випадку вам прийде на допомогу пиріг на кефірі під назвою "Чотири склянки". Таку назву він отримав за простоту приготування — річ у тому, що основних інгредієнтів треба взяти по склянці. Такий простий рецепт вологого і пористого манника від "На пенсії" захопить вас простотою приготування, а ваших близьких — своїм неймовірним смаком.

Як приготувати пиріг "Чотири склянки"

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру;
  • 1 склянка манки;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. соди та оцту.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо кефір та манку. Залишаємо, щоб крупа набухла – для цього знадобиться близько 15-20 хвилин.
  2. Через зазначений час туди ж додаємо погашену оцтом соду та цукор. Все добре перемішуємо.
  3. В отриману масу додаємо склянку просіяного борошна і знову ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Приготоване тісто переливаємо у форму для випічки та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Готовий пиріг зверху присипаємо цукровою пудрою. Подаємо до столу з улюбленим напоєм.