"Три склянки" — і в духовку: найпростіший рецепт пирога

Читать на русском
Автор
114121
Випічка вийде неймовірно ніжною та соковитою
Випічка вийде неймовірно ніжною та соковитою. Фото vazhnoznat.com

Простий рецепт — і фантастичний результат

Чи є щось простіше і смачніше за звичну шарлотку? Є — і це насипний пиріг із яблуками "Три склянки".

Назву випічка отримала за те, що для її приготування вам не знадобляться ваги. Візьміть одну склянку, за допомогою якої відміряйте однакову кількість головних інгредієнтів — а решту зробить духовка. Така проста у приготуванні випічка за рецептом "Важно знать" виходить ніжною та соковитою всередині.

Як приготувати насипний пиріг з яблуками "Три склянки"

Інгредієнти:

  • 1,5 кг яблук;
  • 1 склянка манної крупи;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 склянка борошна;
  • дрібка солі;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 150 г замороженого вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо борошно, цукор, манну крупу, ванільний цукор, розпушувач. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану та ділимо на 4 рівні частини.
  2. Яблука зі шкіркою натираємо на тертці, отриману масу ділимо на 3 рівні частини.
  3. На дно застеленої пергаментом форми висипаємо одну порцію сухого тіста і рівномірно розподіляємо його. Зверху викладаємо третину яблук і повторюємо шари, доки закінчаться підготовлені інгредієнти. Останнім має бути шар тіста.
  4. Зверху натираємо заморожене вершкове масло, виделкою проробляємо в пирозі дірочки та відправляємо на 50-70 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

Готовий пиріг подаємо з найсмачнішим чаєм і насолоджуємось. Близькі вас поцілують за таке чаювання.