На обробній дошці не залишиться ні запаху, ні бактерій: допоможуть копійчані засоби

Читать на русском
Автор
1469
Ці лайфхаки вам знадобляться
Ці лайфхаки вам знадобляться. Фото mebel-club.com.ua

На обробній дошці не залишиться неприємного запаху

У світі кулінарії гігієна відіграє ключову роль. Одним із важливих аспектів підтримання чистоти та безпеки при приготуванні їжі є знезараження обробної дошки. Адже попри її видиму чистоту, поверхня дошки може стати ідеальним середовищем для розмноження бактерій, якщо не дотримуватись відповідних заходів.

Так, знезаразити обробну дошку можна за допомогою засобів, що є у кожному домі. Яких саме – розповідають "Бєлновини".

Як видалити неприємний запах з дошки

Чай

Випивши чай, не варто поспішати викидати заварку. Необхідно взяти її, поки вона ще волога і розподілити в один шар по поверхні обробної дошки та залишити висохнути. Через 15 хвилин залишиться просто видалити чай та вимити дошку.

Гірчиця

Навіть найбільш стійкі неприємні запахи можна видалити за допомогою цього інгредієнта. Досить просто зволожити поверхню дошки та посипати її гірчичним порошком. Через пів години необхідно видалити гірчицю за допомогою вологої ганчірки.

Сіль

Цей метод схожий на попередній. Перед початком процедури потрібно буде протерти дошку, після чого висипати шар дрібної солі та додати трохи води. Через пів години потрібно буде добре потерти дошку і змити сіль.

Лимон

За допомогою цього методу можна не тільки видалити неприємний запах з дошки та знезаразити її, але також позбутися запаху риби. Досить просто натерти прилад часточкою лимона, почекати 10 хвилин і помити дошку.

Раніше ми писали, як позбутися затхлого запаху на кухні. Дотримання правил прибирання зведе до мінімуму утворення цвілі та грибка, а разом з ними й неприємних запахів