Стануть, як нові: як знезаразити обробні дошки

Читать на русском
Автор
2458
Обробну дошку треба регулярно очищати (зображення створено за допомогою ШІ)
Обробну дошку треба регулярно очищати (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як очистити обробну дошку.

Різальні дошки — невід'ємний атрибут кухні. Проте вони можуть бути розсадником мікробів і бактерій, якщо їх неправильно мити та знезаражувати. Особливо це стосується дерев'яних та пластикових дощок. Тому регулярна гігієнічна обробка — запорука безпеки!

Ось декілька способів надійно знезаразити обробні дошки:

  1. Миття гарячою водою з милом чи мийним засобом. Гаряча вода сприяє знищенню бактерій. Не забудьте мити дошки ретельно з обох боків!
  2. Обробка оцтом чи лимонною кислотою. Ці кислоти стерилізують поверхню. Нанесіть оцет на дошку, залиште на 5-10 хвилин, змийте.
  3. Використання хлорвмісних засобів. Розчин підходить як для пластику, так і для деревини. Залишіть розчин на поверхні на 3-5 хвилин.
  4. Заморожування. Помістіть дошку в морозильну камеру на годину — це допоможе знищити мікроби.

Важливо регулярно повторювати процедури очищення, особливо після контакту з сирим м'ясом чи рибою. Так ви забезпечите собі безпечне та гігієнічне кулінарне середовище!

Для профілактики можна посипати дошки сіллю або розтертими зернами перцю — це створить антисептичний захисний шар.

Отже, дотримуючись цих простих правил, ви з легкістю знезаразите свої різальні дошки. І зможете спокійно насолоджуватися безпечним та смачним приготуванням їжі!

Раніше "Телеграф" розповідав про прості домашні способи, як очистити чайник від накипу. Також, ми писали, як прибрати з обробної дошки неприємний запах.