Кухонні шафи пахнуть затхлістю: не допускайте цих поширених помилок

Читать на русском
Автор
Причини неприємного запаху, на які слід звернути увагу
Причини неприємного запаху, на які слід звернути увагу. Фото Pexels

Дотримання правил прибирання зведе до мінімуму утворення цвілі та грибка, а разом з ними й неприємних запахів

Існує ряд причин, через які кухонні шафи можуть набувати затхлого запаху. Це і неохайність, неправильне зберігання харчових продуктів та відсутність регулярного прибирання. Найчастіше неприємний запах на кухні можна відносно легко усунути. Але в деяких випадках затхлий запах може бути індикатором цвілі, вивести яку не завжди легко.

Чому кухонні шафи пахнуть затхлим

1. Погана вентиляція. Шафи, особливо ті, що розташовані в приміщеннях з високим рівнем вологості або недостатньою вентиляцією, можуть накопичувати вологу. Бо волога затримується в замкнутому просторі, вона не тільки створює живильне середовище для плісняви та грибка, але також сприяє розвитку всепроникного затхлого запаху. Правильна вентиляція кухні є ключем до зменшення накопичення вологи та запобігання появі затхлих запахів у ваших шафах.

2. Протікання в каналізації. Витік води з труб або кухонної техніки — ще одне джерело затхлого запаху. Перевірте посудомийну машину, холодильник на витоки. Приділіть особливу увагу шлангам. У разі виявлення витоків негайно відремонтуйте або замініть пошкоджені труби та з’єднання. Правильний догляд за кухонною технікою та негайне усунення витоків допоможуть знизити ризик появи затхлого запаху у шафах.

3. Розливи та залишки їжі. Регулярне прибирання з використанням простих побутових засобів для чищення або саморобних кухонних засобів для чищення має важливе значення. У разі неприємного запаху добре вимийте всі шафи. Змішайте білий оцет та воду, щоб продезінфікувати внутрішню частину шаф. Вийміть все і добре протріть для більшого спокою.

4. Цвіль і грибок є однією з основних причин затхлого запаху в шафах, і іноді буває важко помітити приховані плями плісняви на кухні. У багатьох випадках основним винуватцем є волога. Такі умови, як вологість, залишки їжі або тривала дія води, створюють ідеальне живильне середовище для росту плісняви та грибка всередині шаф.

5. Нерегулярні прибирання. Нехтування прибиранням кухні також може призвести до появи затхлого запаху через скупчення пилу та сміття.

Раніше "Телеграф" розповів, як вчинити, якщо після посудомийки посуд залишається вологим. Витирати його більше не доведеться.