У наших бабусь картопля в мундирі виходила ідеальною: ось як вони готували
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 9822
![Картопля буде смачною та щільною](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/c3/44dc4a5c-bc57404cb919c9a52ba04004a09fec35.jpg?v=0912_1)
Спосіб нагоді вам для приготування салатів
Картопля – універсальний продукт на нашій кухні. Ми варимо, смажимо та запікаємо цей овоч, також використовуємо для приготування найрізноманітніших салатів.
Здається, що зварити картоплю в мундирі для цієї страви не складно і з цим впорається навіть новачок. Однак насправді все не так просто: картопля виходить липкою та водянистою. До речі, справа далеко не в сорті овочів, а в правильному його приготуванні. Як правильно зварити картоплю в мундирі, щоб вона вийшла щільною, розповімо разом з "Главредом".
Як зварити ідеальну картоплю в мундирі
Для приготування картоплі в мундирі виберіть однакову за розміром картоплю і промийте її під проточною водою. Складіть коренеплід у каструлю, залийте гарячою водою та варіть на середньому вогні.
Досвідчені кулінари при варінні коренеплоду додають у воду чайну ложку солі, 2 чайні ложки столового оцту та лавровий лист. Справа в тому, що сіль не дозволить картоплі розваритися, а оцет не дасть потемніти, та й шкірка з картоплі зніматиметься просто. Не треба боятися, що смак готової картоплі зміниться – від цих продуктів при варінні не залишиться й сліду.
А ось час варіння картоплі залежить від її розміру. Наприклад, дрібна картопля вариться близько 20 хвилин, середнього розміру — близько півгодини, а велика — 45 хвилин.
З цими хитрощами у вас звариться ідеальна картопля для улюблених салатів. Бабуся точно знали толк!