У наших бабусь картопля в мундирі виходила ідеальною: ось як вони готували

Читать на русском
Автор
9822
Картопля буде смачною та щільною
Картопля буде смачною та щільною. Фото Freepik

Спосіб нагоді вам для приготування салатів

Картопля – універсальний продукт на нашій кухні. Ми варимо, смажимо та запікаємо цей овоч, також використовуємо для приготування найрізноманітніших салатів.

Здається, що зварити картоплю в мундирі для цієї страви не складно і з цим впорається навіть новачок. Однак насправді все не так просто: картопля виходить липкою та водянистою. До речі, справа далеко не в сорті овочів, а в правильному його приготуванні. Як правильно зварити картоплю в мундирі, щоб вона вийшла щільною, розповімо разом з "Главредом".

Як зварити ідеальну картоплю в мундирі

Для приготування картоплі в мундирі виберіть однакову за розміром картоплю і промийте її під проточною водою. Складіть коренеплід у каструлю, залийте гарячою водою та варіть на середньому вогні.

Досвідчені кулінари при варінні коренеплоду додають у воду чайну ложку солі, 2 чайні ложки столового оцту та лавровий лист. Справа в тому, що сіль не дозволить картоплі розваритися, а оцет не дасть потемніти, та й шкірка з картоплі зніматиметься просто. Не треба боятися, що смак готової картоплі зміниться – від цих продуктів при варінні не залишиться й сліду.

А ось час варіння картоплі залежить від її розміру. Наприклад, дрібна картопля вариться близько 20 хвилин, середнього розміру — близько півгодини, а велика — 45 хвилин.

З цими хитрощами у вас звариться ідеальна картопля для улюблених салатів. Бабуся точно знали толк!