Всього 10 секунд — і картопля почищена: хитрий спосіб приготування

Читать на русском
Автор
2325
Секрет у тому, щоб правильно зварити овоч
Секрет у тому, щоб правильно зварити овоч. Фото Сегодня

Чудовий спосіб приготування, який економить час

Ми розповідали, що додати до омлету, щоб він тримав форму. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе швидко почистити варену картоплю.

Зазвичай цей процес забирає тривалий час, особливо якщо картоплі багато — крохмалиста шкірка овоча прилипає до рук, ножа, м’якоті. Втім, є один чудовий спосіб. Якщо зробити все правильно, це дозволить чистити овочі лише за 10 секунд. Як це зробити, розповіли на Pixelinform.

Як швидко почистити картоплю

Картоплю потрібно ретельно вимити. Варимо її, як зазвичай, з однією різницею — перед тим, як покласти в каструлю з водою, на кожному овочі треба зробити поперечний надріз.

Далі варимо до готовності. Незадовго до того, як картопля звариться, набираємо в глибоку миску крижану воду та ставимо її біля плити. Можна додати кубики льоду — буде ще краще.

Перекладаємо готову картоплю з каструлі в миску з крижаною водою. Через деякий час можна приступати до чищення. Потрібно просто потягнути за шкірку з обох боків. Завдяки тому, що ви зробили заздалегідь надріз і забезпечили різкий перепад температури, шкірка буде злазити з картоплини. Це буде відбуватись як за помахом Цей трюк дозволить перечистити всю відварену картоплю за пару-трійку хвилин, і навіть не обпалити руки при цьому. Також ми розповідали, як яйця допоможуть смачніше приготувати тушковану капусту.