Додайте в ґрунт і поливайте розчином: як врятувати квіти активованим вугіллям

Читать на русском
Автор
2739
Додайте активоване вугілля в ґрунт
Додайте активоване вугілля в ґрунт. Фото Freepik

З ним домашні рослини радуватимуть вас своєю красою та здоров’ям

Турбота про домашні рослини — це справжнє мистецтво, якому багато хто приділяє особливу увагу. Немає нічого приємнішого, ніж спостерігати, як твої зелені друзі ростуть.

Щоб улюблені кімнатні квіти були ще здоровішими і красивішими, їх потрібно підгодовувати корисними добривами. Одним з таких підживлень є активоване вугілля, пише vazhnoznat. Він чудово підходить для догляду за рослинами.

Додайте активоване вугілля в ґрунт

Один із методів полягає в тому, щоб внести засіб у ґрунт при посадці або пересадці рослин. Просто подрібніть кілька таблеток активованого вугілля і додайте їх у землю в пропорції 1 до 10. Тобто, на кожні 10 частин землі йде 1 частина активованого вугілля.

Цей метод допомагає дезінфікувати ґрунт та запобігти його перезволоженню. Активоване вугілля діє як фільтр, поглинаючи шкідливі речовини та надмірну вологу, що особливо корисно, якщо ви вирощуєте рослини, яким не подобається сира земля.

Поливайте квіти розчином активованого вугілля

Ще один чудовий спосіб застосування активованого вугілля – це для поливу рослин. Просто розчиніть одну таблетку в літрі води та залиште суміш у темному місці на добу. Після цього можете поливати рослини цим розчином раз на тиждень чи два. Такий розчин допомагає очистити грунт від шкідливих речовин, що накопичилися, і стимулює ріст рослин.

Раніше ми писали, як позбутися плісняви в горщиках з рослинами. Боротьба з нею може бути ефективною з використанням кількох хитрощів.