Усього 1 чайна ложка цього добрива змусить орхідею красиво цвісти (фото)

Читать на русском
Автор
42896
Орхідея скаже вам "дякую"
Орхідея скаже вам "дякую". Фото Freepik

Ця бюджетна крупа містить велику кількість вітамінів та мінералів

Всі домашні квіткарі хочуть, щоб їхня орхідея завжди радувала цвітінням, обростала новим корінням і листям. Але для цього необхідно підгодовувати квітку хоча б раз на місяць, додаючи лише одну ложку натурального добрива.

Цей простий рецепт, представлений експертами на сайті cpykami, зробить вашу орхідею ще прекраснішою. Добриво можна приготувати власними руками з бюджетних компонентів.

Рецепт натурального добрива для орхідеї

Додайте трохи рису (1/3-1/2 склянки) на сковороду. Підсушіть на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи, щоб усунути зайву вологу, але не допустити підгоряння. Потім перекладіть у блендер або кавомолку, подрібніть до отримання порошку та пересипте в чисту суху банку. Зберігайте у шафі кілька місяців.

Як удобрити домашню орхідею

Для одного підживлення потрібно взяти одну чайну ложку рисового порошку і розвести у 200 мл води. Перемішайте розчин і дайте йому осісти на пів години, потім використовуйте для підживлення.

Орхідею краще поливати рисовою водою у кількості від 5 до 8 столових ложок залежно від розміру горщика. Достатньо проводити підживлення один раз на місяць.

рис у воді

Ще один спосіб зручного удобрювання для орхідей – використовувати відвар рису. Для цього замочіть рис у воді десь на годину. Після цього добре промийте рис у цій воді, а потім використовуйте її для поливу орхідей.

Рис містить безліч вітамінів та мінералів, які сприятливо впливають на кореневу систему та стимулюють зростання орхідей. Незабаром ви помітите, як ваша квітка почне пускати нове коріння та листя.

Раніше ми писали, чим підгодувати орхідею взимку. Одне добриво врятує навіть квітку, що чахне.