Біостимулятор своїми руками: як "змусити" насіння прискорити проростання

Читать на русском
Автор
1212
Натуральний стимулятор допоможе швидкому сходу насіння рослин Новина оновлена 09 березня 2024, 10:11
Натуральний стимулятор допоможе швидкому сходу насіння рослин. Фото Freepik

Цей розчин допоможе прорости навіть старим насінням

Для забезпечення успішного та швидкого проростання насіння досвідчені городники рекомендують застосовувати біостимулятори. Це гарантує міцний та здоровий розвиток розсади.

Необхідний біостимулятор для пророщування старого насіння і того, що погано сходить або заражений патогенами, пише facedobra. Підготувати органічний розчин для стимуляції проростання насіння можна за рецептом.

Рецепт стимулятора для насіння

Додайте 2 подрібнені листи алое або 1 великий лист на 2 мл води. Потім введіть половину зубчика часнику та краплю меду. Змішайте інгредієнти у блендері до отримання однорідної маси. Дайте настоятися суміші протягом 2 годин, після чого просто процідіть.

Цей розчин сприяє проростанню навіть старого насіння. На дно контейнера помістіть просочений розчином паперовий рушник, потім насипте зверху насіння. Покрийте контейнер із насінням та розмістіть його в теплому місці. За тиждень ви побачите перші сходи. Дайте сходам час підрости, а потім пересадіть в окремі контейнери. При пересадці залиште паростки разом зі шматочком паперового рушника, щоб не пошкодити коріння.

Раніше ми писали, які відвари корисні для розсади. Існують рецепти, які чудово замінюють дорогі добрива.