Смачні цукерки можна приготувати вдома за 15 хвилин: для ірисок потрібно всього три інгредієнти

Читать на русском
Автор
46486
Приготувати такі цукерочки зовсім нескладно
Приготувати такі цукерочки зовсім нескладно. Фото Файні рецепти

Це чудові домашні солодощі, які легко готуються

Ми розповідали, як спекти особливо смачне сирне печиво. Тепер ділимось рецептом солодощів, смак який всім відомий з дитинства. Такі іриски з карамельним смаком, англійською називаються fudge, вони відомі світу уже 200 років.

Як приготувати їх, розповіли на порталі "Файні рецепти". Для карамельних ірисок потрібно всього три інгредієнти і зовсім трохи вашого часу. Ви потратите не більше 15 хвилин на приготування, потім залишитись лише дати солодощам стабілізуватись.

Інгредієнти:

  • 150 г цукру
  • 100 мл жирних вершків
  • 30 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Форму вистилаємо пергаментним папером. Ретельно змащуємо вершковим маслом.
  2. На невеликому вогні розтоплюємо цукор, постійно помішуючи. Що важливо, в процесі цукор не повинен змінити колір і тим паче пригоріти, адже це зіпсує смак.
  3. Додаємо вершки, не перестаючи інтенсивно мішати суміш. Вона починає карамелізуватися і гуснути. Готуємо протягом кількох хвилин, слідкуємо, щоб суміш не підгоріла.
  4. Не перестаючи помішувати, додаємо вершкове масло. Готуємо ще 3-4 хвилини.
  5. Виливаємо суміш у форму і охолоджуємо. Поки не охолоне, залишаємо за кімнатної температури, після — ще на годину ставимо в холодильник.

Нарізаємо готові іриски акуратними шматочками. Їх можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері протягом тижня. Цей рецепт дуже простий у приготуванні, а результат завжди радує. Також, якщо потрібні складніші солодощі, зверніть увагу на рецепт торта "Червоний оксамит".