Якщо дід і їв капусту, то лише за цим рецептом: він стане і вашим улюбленим

Читать на русском
Автор
1411
Відмінний варіант для сімейного обіду чи вечері
Відмінний варіант для сімейного обіду чи вечері. Фото shuba.life

Близьких за вуха не відтягнете

Зі звичайної білокачанної капусти можна приготувати неймовірно велику кількість страв — від капусників і борщів до салатів. Однак універсальна страва – це тушкована капуста.

Пам’ятайте, у дитинстві капусту дуже любив дідусь, тільки готував і їв він із ковбасками. Саме її разом із "УНІАН" і приготуємо. Цей рецепт достеменно стане улюбленим навіть у тих, хто не дуже любить цей овоч.

Як приготувати тушковану капусту з ковбасою

Інгредієнти:

  • ковбаса будь-яка (можна різних видів) — 300 г;
  • капуста — 500 г;
  • морква — 1-2 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • кетчуп або томатний сік — 1 ч. л.;
  • спеції, сіль, чорний мелений перець — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо ковбасу довільними кубиками або соломкою та обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до легкої рум’яності.
  2. Чистимо моркву та цибулю. Моркву натираємо на великій тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Відправляємо овочі до ковбаси, смажимо протягом 5 хвилин, зрідка помішуючи.
  3. Капусту миємо, тонко нарізаємо і відправляємо в сковороду з ковбасою та овочами. Солимо, перчимо, приправляємо улюбленими спеціями, додаємо томатний соус і трохи обсмажуємо.
  4. У сковороду додаємо півсклянки води та тушкуємо все під кришкою протягом півгодини.

Готову капусту прикрашаємо зеленню та подаємо з улюбленим гарніром. Вийде дуже смачно.