З’їдять, як тільки поставите на стіл: тушкуємо капусту за особливим рецептом

Читать на русском
Автор
1310
Простий рецепт ситної страви
Простий рецепт ситної страви. Фото etnosoft.com.ua

Швидко, легко та неймовірно смачно

Зі звичайної капусти, рослинної олії, щіпки солі та цукру можна приготувати смачну, корисну страву на швидку руку — тушковану капусту. А якщо додати при приготуванні трохи рису, страва стане ще й ситною.

Саме тушковану капусту з рисом ми сьогодні з OBOZ.UA й приготуємо. Це ситне, ніжне на смак страв можна подавати як гарнір, основну страву або зробити начинкою для пиріжків.

Як приготувати капусту з рисом

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 1 шт.;
  • помідор — 3 шт.;
  • цибуля -1 шт.;
  • рис — 0, 5 склянки;
  • рослинна олія, сіль, перець чорний мелений — на свій смак;
  • чебрець, базилік, кріп, петрушка — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Рис миємо та відварюємо у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Капусту миємо, тонко шаткуємо. Відправляємо її в глибоку сковороду зі склянкою води, накриваємо кришкою та гасимо протягом 10 хвилин.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його до прозорості в окремій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
  3. Додаємо до цибулі подрібнені помідори, базилік та чебрець.
  4. Коли рис звариться, промиваємо його та відправляємо до капусти. Туди ж додаємо смажену цибулю та помідори. Ретельно все перемішуємо.
  5. Кріп і петрушку мою, сухим паперовими рушниками та подрібнюємо. Відправляємо їх до капусти. Все солимо, перчимо і ретельно знову перемішуємо.

Готову капусту з рисом можна подавати з улюбленими м’ясними стравами. Вийде неймовірно смачний обід.