З’їдять, як тільки поставите на стіл: тушкуємо капусту за особливим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1310
![Простий рецепт ситної страви](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/2a/96f5de12-bdc03b6ef4fbd3f6bbfc4ce541adb2aa.jpg?v=0723_1)
Швидко, легко та неймовірно смачно
Зі звичайної капусти, рослинної олії, щіпки солі та цукру можна приготувати смачну, корисну страву на швидку руку — тушковану капусту. А якщо додати при приготуванні трохи рису, страва стане ще й ситною.
Саме тушковану капусту з рисом ми сьогодні з OBOZ.UA й приготуємо. Це ситне, ніжне на смак страв можна подавати як гарнір, основну страву або зробити начинкою для пиріжків.
Як приготувати капусту з рисом
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 1 шт.;
- помідор — 3 шт.;
- цибуля -1 шт.;
- рис — 0, 5 склянки;
- рослинна олія, сіль, перець чорний мелений — на свій смак;
- чебрець, базилік, кріп, петрушка — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Рис миємо та відварюємо у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Капусту миємо, тонко шаткуємо. Відправляємо її в глибоку сковороду зі склянкою води, накриваємо кришкою та гасимо протягом 10 хвилин.
- Цибулю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо його до прозорості в окремій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
- Додаємо до цибулі подрібнені помідори, базилік та чебрець.
- Коли рис звариться, промиваємо його та відправляємо до капусти. Туди ж додаємо смажену цибулю та помідори. Ретельно все перемішуємо.
- Кріп і петрушку мою, сухим паперовими рушниками та подрібнюємо. Відправляємо їх до капусти. Все солимо, перчимо і ретельно знову перемішуємо.
Готову капусту з рисом можна подавати з улюбленими м’ясними стравами. Вийде неймовірно смачний обід.