На ситну вечерю не треба багато грошей: просто нафаршуйте капусту — і наїсться вся родина
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4198
![Гідна конкуренція звичним голубцям](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/f2/db2fdfe1-095c0866e05cce3d22d4d864113fcf22.jpg?v=1279_1)
Здивує всіх навіть на святковому столі
Якщо ви любите ароматні голубці, то цей рецепт вам теж сподобається. Сьогодні ми приготуємо фаршировану капусту.
Ця страва виходить дуже смачною і ситною. Така капуста за рецептом "Важно знать" можна навіть на святковий стіл подавати — всі оближуть тарілки.
Як приготувати фаршировану капусту
Інгредієнти:
- 600 г білокачанної капусти;
- 1,5 ч. л. солі;
- 1 цибуля;
- 2 зубчики часнику;
- 20 мл рослинної олії;
- 15 г петрушки;
- 15 г кропу;
- 500 г яловичого фаршу зі свининою;
- 5 ст. л. панірувальних сухарів;
- 40 мл молока;
- 0,25 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 куряче яйце.
Спосіб приготування:
- Качан капусти миємо та очищаємо від верхнього листя. Опускаємо в каструлю з підсоленою водою і варимо на маленькому вогні без кришки близько 10 хвилин. Далі дістаємо з каструлі, даємо воді стекти та розгортаємо листя до тих пір, поки не залишиться лише центральна частина з маленьким хвилястим листям.
- Подрібнену цибулю та часник обсмажуємо до прозорості на розігрітій з рослинною олією сковороді. Коли вони охолонуть, додаємо дрібно нарізану зелень.
- Туди ж відправляємо м’ясний фарш, молоко та мелені сухарі. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
- Приготовлений фарш прокладаємо між листям капусти, починаючи із середини. Щораз щільно закриваємо м’ясо листом.
- Форму для запікання застеляємо фольгою і викладаємо капусту. З усіх боків змащуємо її збитим яйцем, посипаємо сухарями та запікаємо у фользі в духовці при температурі 190 градусів приблизно 40 хвилин.
- Щоб капуста набула красивого золотистого кольору, можна її ще близько 10-15 хвилин запекти з розгорнутою фольгою.
Готову капусту розрізаємо на шматочки і подаємо з домашньою сметаною. Смачного!