На ситну вечерю не треба багато грошей: просто нафаршуйте капусту — і наїсться вся родина

Читать на русском
Автор
4198
Гідна конкуренція звичним голубцям
Гідна конкуренція звичним голубцям. Фото vazhnoznat.com

Здивує всіх навіть на святковому столі

Якщо ви любите ароматні голубці, то цей рецепт вам теж сподобається. Сьогодні ми приготуємо фаршировану капусту.

Ця страва виходить дуже смачною і ситною. Така капуста за рецептом "Важно знать" можна навіть на святковий стіл подавати — всі оближуть тарілки.

Як приготувати фаршировану капусту

Інгредієнти:

  • 600 г білокачанної капусти;
  • 1,5 ч. л. солі;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 мл рослинної олії;
  • 15 г петрушки;
  • 15 г кропу;
  • 500 г яловичого фаршу зі свининою;
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів;
  • 40 мл молока;
  • 0,25 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 куряче яйце.

Спосіб приготування:

  1. Качан капусти миємо та очищаємо від верхнього листя. Опускаємо в каструлю з підсоленою водою і варимо на маленькому вогні без кришки близько 10 хвилин. Далі дістаємо з каструлі, даємо воді стекти та розгортаємо листя до тих пір, поки не залишиться лише центральна частина з маленьким хвилястим листям.
  2. Подрібнену цибулю та часник обсмажуємо до прозорості на розігрітій з рослинною олією сковороді. Коли вони охолонуть, додаємо дрібно нарізану зелень.
  3. Туди ж відправляємо м’ясний фарш, молоко та мелені сухарі. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  4. Приготовлений фарш прокладаємо між листям капусти, починаючи із середини. Щораз щільно закриваємо м’ясо листом.
  5. Форму для запікання застеляємо фольгою і викладаємо капусту. З усіх боків змащуємо її збитим яйцем, посипаємо сухарями та запікаємо у фользі в духовці при температурі 190 градусів приблизно 40 хвилин.
  6. Щоб капуста набула красивого золотистого кольору, можна її ще близько 10-15 хвилин запекти з розгорнутою фольгою.

Готову капусту розрізаємо на шматочки і подаємо з домашньою сметаною. Смачного!