Приготуйте курочку у найніжнішому соусі – і близькі не захочуть вечеряти по-іншому

Читать на русском
Автор
2971
Ніжна, соковита страва із простих продуктів
Ніжна, соковита страва із простих продуктів. Фото lifestyle.segodnya.ua

Порадуйте близьких найсмачнішою вечерею

Ароматна, соковита курочка завжди відмінний варіант для ситної сімейної вечері. Готується вона швидко, а виходить смачною та ситною.

Сьогодні разом з OBOZ.UA ми приготуємо курку у вершково-часниковому соусі. При мінімумі інгредієнтів та зусиль ви приготуєте ресторанну страву.

Як приготувати курку у вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • курка — 2 кг;
  • молоко — 100 мл;
  • сіль, зелень — за смаком;
  • часник — 2 головки;
  • вершки – 150 мл;
  • масло вершкове — 100 г;
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Курку миємо і розбираємо на частини, за бажання знімаємо шкіру і прибираємо весь жир.
  2. М’ясо солимо, перчимо, додаємо спеції та ретельно втираємо у кожен шматочок. Відправляємо його у форму для запікання, заливаємо все молоко та запікаємо у духовці протягом години.
  3. Для приготування соусу в миску наливаємо вершки, додаємо вершкове масло і нагріваємо в мікрохвильовій печі до повного розчинення масла. Додаємо пропущений через прес часник, спеції, сухі трави та все ретельно перемішуємо.
  4. Готову курку дістаємо з духовки, заливаємо нашою вершково-часниковою заправкою та прикрашаємо свіжою кінзою або будь-якою зеленню на ваш смак.

Подаємо курочку разом з улюбленим салатом. Смачного!