Не викидайте лушпиння цибулі: завдяки їй на столі з’являться фантастичні страви

Читать на русском
Автор
11158
Геніальні способи, які вам знадобляться
Геніальні способи, які вам знадобляться. Фото ukr.media

Ви пошкодуєте, що не робили так раніше

Якщо ви готували рибу на цибульній подушці або оладки до сніданку, напевно у вас залишилося лушпиння цибулі. Як правило, вона летить на смітник.

Однак не викидайте лушпиння цибулі. З її допомогою можна зробити улюблені страви смачнішими і ми з Shuba розповімо, як.

Як можна використовувати лушпиння цибулі

З її допомогою можна приготувати сало та запечене м’ясо зі смаком та запахом копчення. Потрібно просто попередньо відварити сало або свинину в лушпинні цибулі.

Спочатку ретельно промиваємо близько 30-40 г лушпиння і відправляємо її на дно каструлі. Зверху викладаємо м’ясо, на нього знову лушпиння. Додаємо улюблені спеції та варимо протягом 10-15 хвилин. Далі запікаємо м’ясо — і воно вийде не тільки з приємним відтінком, а й апетитним ароматом.

З лушпинням цибулі можна також приготувати незвичайний золотистий бульйон. Для цього вам знадобиться лушпиння з 4-5 цибулин, 8 чашок води, 2-3 зубчики часнику, сіль та перець.

Для початку миємо цибулю, заливаємо водою і додаємо часник. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом півгодини. Далі просто знімаємо з вогню, проціджуємо бульйон і приправляємо сіллю та перцем. Якщо бульйон вийшов концентрованим — його можна поступово додавати до інших перших страв.

Цибулева лушпайка зробить домашній хліб набагато смачнішим. Додаємо до тіста 1 чайну ложку порошку з лушпиння цибулі — і випічку не впізнати.

Варто додати під час варіння курячого супу трохи чистого лушпиння, проварити 5-7 хвилин і прибрати його — і ви не впізнаєте страву. Його смак стане набагато більш насиченим.

Не варто викидати на смітник і кавову гущу. Вона допоможе позбавитися проблем.