Не викидайте лушпиння цибулі: завдяки їй на столі з’являться фантастичні страви
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 11158
Ви пошкодуєте, що не робили так раніше
Якщо ви готували рибу на цибульній подушці або оладки до сніданку, напевно у вас залишилося лушпиння цибулі. Як правило, вона летить на смітник.
Однак не викидайте лушпиння цибулі. З її допомогою можна зробити улюблені страви смачнішими і ми з Shuba розповімо, як.
Як можна використовувати лушпиння цибулі
З її допомогою можна приготувати сало та запечене м’ясо зі смаком та запахом копчення. Потрібно просто попередньо відварити сало або свинину в лушпинні цибулі.
Спочатку ретельно промиваємо близько 30-40 г лушпиння і відправляємо її на дно каструлі. Зверху викладаємо м’ясо, на нього знову лушпиння. Додаємо улюблені спеції та варимо протягом 10-15 хвилин. Далі запікаємо м’ясо — і воно вийде не тільки з приємним відтінком, а й апетитним ароматом.
З лушпинням цибулі можна також приготувати незвичайний золотистий бульйон. Для цього вам знадобиться лушпиння з 4-5 цибулин, 8 чашок води, 2-3 зубчики часнику, сіль та перець.
Для початку миємо цибулю, заливаємо водою і додаємо часник. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом півгодини. Далі просто знімаємо з вогню, проціджуємо бульйон і приправляємо сіллю та перцем. Якщо бульйон вийшов концентрованим — його можна поступово додавати до інших перших страв.
Цибулева лушпайка зробить домашній хліб набагато смачнішим. Додаємо до тіста 1 чайну ложку порошку з лушпиння цибулі — і випічку не впізнати.
Варто додати під час варіння курячого супу трохи чистого лушпиння, проварити 5-7 хвилин і прибрати його — і ви не впізнаєте страву. Його смак стане набагато більш насиченим.
Не варто викидати на смітник і кавову гущу. Вона допоможе позбавитися проблем.