Вечеря від єврейської мами: вам знадобиться кіло картоплі та чотири цибулини

Читать на русском
Автор
36974
Страва може бути і солоною, і солодкою
Страва може бути і солоною, і солодкою. Фото shuba.life

Тепер у вас не буде питання, що готувати на вечерю

Кожен кулінар іноді ставить питання, що приготувати на вечерю. І якщо ви пригощали своїх рідних навіть незвичайними макаронами з гарбузом, можна ще їх здивувати картопляно-цибульною запіканкою по-єврейськи.

Така запіканка дуже популярна в Ізраїлі і вона називається кугель. Страва може бути солоною або солодкою, традиційно приготованою з картоплі або локшини. Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо солону версію з картоплі, цибулі, часнику, яєць та спецій. В результаті повинна вийти запіканка з хрусткою верхівкою та ніжною вершковою начинкою.

Як приготувати картопляно-цибулеву запіканку

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 1 кг;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • цибуля ріпчаста — 4 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистим, миємо. Половину відварюємо у підсоленій воді протягом 15 хвилин і розминаємо у пюре.
  2. Цибулю і часник чистимо, половину дрібно шаткуємо. Половину нарізаної цибулі обсмажуємо на розігрітій сковороді із 2 ст. л. олії протягом 10 хвилин. Додаємо часник, смажимо ще 5 хвилин, солимо і перчимо.
  3. Половину від картоплі, що залишилася, і другу половину цибулі натираємо на грубій тертці, віджимаємо від рідини та змішуємо з картопляним пюре.
  4. В отриману масу додаємо смажену цибулю та часник, яйця, 2 ст. л. олії, сіль, перець. Все перемішуємо до однорідного стану, викладаємо у форму для запікання, змащену олією.
  5. Решту картоплі нарізаємо тонкими кружальцями, солимо і побризкуємо 1 ст. л. рослинної олії. Викладаємо її на картопляну масу, відправляємо в духовку на годину при 190°C.

Рекомендуємо також на вечерю приготувати котлети з хеку із сиром за рецептом "Телеграфа". Близькі точно будуть у захваті.