Ми робили це неправильно і помилялися: як смачно заварити чай

Читать на русском
Автор
4646
Напій вийде ідеальним
Напій вийде ідеальним. Фото poglyad.tv

Навіть найдешевший напій перетвориться на ресторанний

Ніжна домашня випічка з ароматним чаєм – що може бути кращим? Цей напій – один із найпопулярніших, який ми п’ємо.

При всій різноманітності сортів чаю найчастіше ми п’ємо чорний чи зелений, проте не завжди правильно його заварюємо. Про тонкощі розповімо разом із "Главредом".

У чому найкраще заварювати чай

Найкраще для цього підходить глиняний, фаянсовий або порцеляновий посуд. Також дуже важливо, щоб заварник був з невеликим отвором та щільно закривався.

До речі, форма чайника також має значення. Найкраще заварювати напій у циліндричних та круглих заварниках – так буде легше зрозуміти, скільки знадобиться води.

Як правильно заварювати чай

У кожного виду свій особливий смак та аромат, і тому вони заварюються по-різному. Обов’язково слід звертати увагу на температуру води, об’єм сухого продукту та час, протягом якого має наполягати напій. Також врахуйте, що вода має бути якісною.

Як правильно заварювати чорний чай

Воду слід нагрівати до 95°C. Заздалегідь ошпарте окропом чайник і відправте заварку з розрахунку 1 чайна ложка на 1+1 чашку.

Як заварити ідеальний зелений чай

Для цього виду чаю температура води для заварювання зеленого чаю має бути 80–85 °C. На кожну склянку води необхідно 2-3 г сухого листа. Врахуйте, що першу заварку потрібно злити за 10 секунд.

Як заварювати трав’яні та квіткові чаї

Для заварювання цих видів напою температура води має бути 95 °C, а на кожну склянку необхідно 2-3 грами чаю. Напій має наполягати близько 10-20 хвилин. Повторно заварювати такий чай чи розбавляти водою не рекомендується.

Як заварювати фруктові чаї

Для цього виду чаю слід закип’ятити воду та охолодити до 85–90°С. також слід прогріти чайник, заварити напій та дати настоятися протягом 9-10 хвилин.

До речі, чайні пакетики вам знадобляться для приготування гарніру. Спробуйте цей дивовижний лайфхак.