Півкіло мойви та пакетик чаю: перевірений рецепт українських рибалок

Читать на русском
Автор
45672
Незвичайна та смачна страва за копійки
Незвичайна та смачна страва за копійки. Фото shuba.life

Близькі не захочуть навіть червоної риби

Як правило, з риби ми найбільше любимо червону рибу, оселедець або скумбрію. Ми готуємо з них різноманітні закуски або додаємо в салати.

Найрідше ми згадуємо мойву, і дарма. Її можна смажити або коптити, до того ж ця риба в порівнянні з іншими видами дешевша в магазинах та ринках. Першими це помітили українські рибалки, які вигадали незвичайну страву — шкару з мойви. Ця традиційна страва української кухні готується з дрібної рибки, цибулі, чаю та спецій. Страву вигадали винахідливі рибалки, які частенько виловлювали дрібну і не дуже цінну мойву. Щоб риба не пропадала, її готували незвичайним способом, про який і розповімо разом зі Smachnonews.

Як приготувати шкару з мойви

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г мойви;
  • 2 цибулини;
  • 150 г води;
  • 1 пакетик чорного чаю;
  • 80 г соняшникової олії;
  • 4 лаврові листи;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 10 г солі;
  • 10 г цукру;
  • 4 г чорного перцю горошком;
  • 5 г меленої кориці;
  • зелень до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Мойву чистим і ретельно миємо. Чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями цибулю.
  2. Для приготування маринаду заварюємо чай і наполягаємо протягом 5 хвилин. Через зазначений час змішуємо його з лимонним соком, цукром, сіллю, перцем та корицею. Даємо охолонути, додаємо соняшникову олію і розмішуємо.
  3. На дно сковороди викладаємо шар мойви, зверху — половину підготовленої цибулі та лаврове листя. Зверху викладаємо рибу та цибулю, поливаємо маринадом, закриваємо кришкою і гасимо на невеликому вогні протягом півгодини.

За бажанням прикрашаємо шкіру подрібненою зеленню та подаємо з домашнім хлібом. Смачного!