Зовсім не для фото: ви здивуєтеся, дізнавшись, навіщо в ліфті дзеркало

Читать на русском
Автор
31638
Дзеркало у ліфті виконує вкрай важливі функції
Дзеркало у ліфті виконує вкрай важливі функції. Фото Pexels

Дзеркало в ліфті встановлено не випадково, але мало хто знає його справжні функції

Поїздка в ліфті – зручна альтернатива стомлюючому підйому сходами. Це значно полегшує життя мешканців багатоповерхових будинків та співробітників офісів, розташованих у висотних будівлях. Встановлене в ліфті дзеркало допомагає перевірити свій зовнішній вигляд, щоправда, воно висить не тільки для цього. До речі, відмити дзеркало та не залишити розводів допомагає шампунь.

Про несподівані функції дзеркала в ліфті пише Kobieta.

Навіщо в ліфті дзеркало

Основна причина, через яку в ліфтах встановлюють дзеркала, — це міркування безпеки. Завдяки тому, що під час поїздки видно у ньому своє відображення, можна також спостерігати за поведінкою людей, які також перебувають у ліфті.

Дзеркало дозволяє побачити пасажирів позаду нас і завдяки цьому помітити, чи хтось має небезпечні наміри, чи намагається пограбувати, чи напасти. Щобільше, у потенційного злодія, відчуваючи, що за ним спостерігають, рідко виникне спокуса взяти те, що лежить у чужій кишені.

Але це не єдина функція. Люди, які страждають на клаустрофобію, почуваються некомфортно в маленьких приміщеннях. Дзеркало, розміщене на одній зі стін, візуально збільшує простір і тим самим знижує ризик панічної атаки під час поїздки у ліфті. Це також зручність для людей з обмеженими можливостями, яким завдяки ширшому огляду легко управляти візком.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо за часів СРСР вішали килим на стіну. Робили це не тільки для того, щоб похвалитися статком.