5 зігріваючих рецептів чаю: заряджайтеся гарним настроєм на весь день

Читать на русском
Автор
Чашка ароматного чаю - це не просто напій, це джерело тепла, та затишку
Чашка ароматного чаю - це не просто напій, це джерело тепла, та затишку. Фото Фото: pixabay.com

Знайдіть свій ідеальний рецепт на будь-який день

Чай — це не просто напій, це ціла філософія, що дарує тепло, затишок та душевний спокій. Його ароматні обійми зігрівають у холодні дні, дарують заряд бадьорості вранці та розслаблюють після напруженого дня. Завдяки багатству смаків та ароматів, чай може стати чудовим доповненням до будь-якого настрою та події.

Відкрийте для себе 5 рецептів чаю з якими поділився портал credo.pro , які перетворять ваш день на чарівну казку.

1. Імбирний чай з апельсином:

  • 500 мл води
  • 30 г свіжого кореня імбиру
  • Сік половини лимона
  • Сік половини апельсина
  • М'ята
  • 2 ст. л. меду

Приготування:

  • Очистіть імбир і натріть його на тертці.
  • Закип'ятіть воду і додайте імбир.
  • Додайте сік лимона та апельсина, м'яту і мед.
  • Перемішайте, накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10 хвилин.

2. Шипшиновий чай з медом:

  • 500 мл води
  • 50 г шипшини
  • 2 ст. л. меду

Приготування:

  • Шипшину промийте і подрібніть.
  • Залийте шипшину гарячою водою (близько 90 градусів) і дайте настоятися протягом 10-15 хвилин.
  • Процідіть напій, додайте мед і лимонний сік за смаком.

3. Обліпиховий чай з медом:

  • 500 мл води
  • 150 г обліпихи
  • 2 ст. л. листового чорного чаю
  • 2 ст. л. меду

Приготування:

  • З обліпихи зробіть пюре.
  • Заваріть чорний чай.
  • Змішайте пюре з обліпихи, чорний чай, мед.
  • Залийте окропом, дайте настоятися 10-15 хвилин.
  • Процідіть і насолоджуйтесь.

4. Індійський чай з прянощами:

  • 750 мл води
  • 6 чайних ложок чорного чаю
  • Кардамон
  • Мелений аніс
  • Кориця

Приготування:

  1. Залийте чай гарячою водою (75 градусів).
  2. Заварюйте протягом 4-5 хвилин.
  3. Процідіть чай, додайте кардамон, аніс та корицю за смаком.

5. Трав'яний чай:

  • 25 г ромашки
  • 25 г квіток лаванди
  • 25 г квіток меліси лимонної
  • 50 г вербени
  • 50 г м'яти перцевої
  • 50 г липового цвіту

Приготування:

  1. Змішайте всі трави (2 ст. л. суміші)
  2. Залийте чай окропом (75 градусів).
  3. Настоюйте протягом 15 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, про простий рецепт малинового варення. Окрім цього, вас може зацікавити три смачні рецепти лимонадів, які чудово втамовують спрагу.