Майже всі роблять цю помилку і п’ють помиї: як насправді треба заварювати чай

Читать на русском
Автор
24557
Секрети приготування ідеального чаю
Секрети приготування ідеального чаю. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цю помилку більшість з нас робить під час заварювання

Ми розповідали, які помилки люди допускають під час заварювання кави вдома. Тепер ділимось порадами, які допоможуть смачніше приготувати чай.

Буває так, що одні чаї виходять ароматними та насиченими, а інші – тьмяними та без смаку. Мало хто звертає на це увагу, та все залежить від правильної тривалості заварювання. Детально про це розповіли на ProstoWay.

Як заварювати чорний чай

Для заварювання достатньо 2-3 хвилини. Саме таким є оптимальний час для розкриття багатого смаку та аромату. Якщо закласти менше часу, чай буде слабким і водянистим. Якщо ж він "перестоїть", чай стане гірким і терпким.

Для білого та зеленого чаю

Ці чаї майже не ферментуються, тому у них присутній ніжний аромат та присмак, який можна "вбити", якщо преезаварити. 1-2 хвилини заварювання достатньо для витонченого смаку та ніжного аромату. Для такого чаю використовують воду, що трохи охолола: окріп може зіпсувати делікатні чайні листки. Для білого чаю оптимальна температура становить 65-70°C, для зеленого — 75-80°C

Як готується трав'яний чай

Тут все залежить від типу трав, але в середньому це 3-6 хвилин. Для кращого вивільнення корисних речовин цей чай завжди заливають окропом.

Інші поради щодо приготування чаю

  • використовуйте чисту воду без домішок
  • вибирайте чай з цілісних листків або якісні пакетики
  • дотримуйтесь рекомендованої температури
  • дотримуйтесь рекомендованого часу для ідеального смаку

З урахуванням деталей зовсім нескладно приготувати ідеальний чай. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він піднявся і не падав.