Батареї вистачає лише на кілька годин? Дізнайтеся 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Читать на русском
Автор
575
Телефон розряджається в найбільш незручний момент
Телефон розряджається в найбільш незручний момент. Фото Freepik

Деякі з них можна вирішити самостійно без звернення до сервісу

Сучасні телефони можуть довго тримати заряд завдяки потужним акумуляторам. Але якщо батарея розряджається всього за кілька годин, то є сенс звернути увагу на стан гаджета.

Існує 6 причин, чому смартфон швидко втрачає заряд. Усі вони так чи інакше пов’язані з особливостями використання телефону, йдеться у блозі магазину техніки Moyo.

Чому телефон швидко розряджається

Перша та найбанальніша причина ― знос батареї. Це актуально для старих гаджетів та тих, які експлуатували у невідповідних умовах. Якщо є можливість, варто вийняти акумулятор та подивитися на нього. Якщо він вийшов з ладу, то це можна помітити по набуханню батареї, появі на ній різних плям, вм’ятин.

Причина №2 – недотримання температурного режиму. Телефон не любить холоду та спеки. При використанні у мінус він починає гальмувати. Тим більше не можна заряджати смартфон на морозі. Це ще швидше виведе гаджет із ладу.

Третя причина – дуже багато програм. Навіть ті додатки, які працюють у фоновому режимі, витрачають багато енергії. Тому смартфон сідає швидше. Вимкніть зайві програми та заряд телефону збережеться на більш тривалий термін.

Четверта причина полягає у надто яскравому екрані. Він також витрачає багато заряду. Тому якщо зменшити яскравість, акумулятор прослужить довше без заряджання.

Причина №5 – нестабільний зв’язок. Коли гаджет постійно намагається знайти джерело зв’язку, він витрачає багато енергії. Особливо якщо у вас увімкнений у фоновому режимі датчик GPS. Він сам по собі "їсть" багато енергії, а при нестабільному зв’язку ― ще більше.

Остання причина пов’язана із наявністю мобільних вірусів. Вони можуть непомітно діяти у телефоні, знижуючи заряд батареї та негативно впливаючи на працездатність всього гаджета.

Раніше "Телеграф" писав, як заряджати пошкоджений смартфон. Лише одне правило врятує гаджет від повної поломки.