Наскільки шкідливо заряджати смартфон по кілька разів на день: експерт дав відповідь

Читать на русском
Автор
2843
Багато залежить від частоти заряджання телефону
Багато залежить від частоти заряджання телефону. Фото Телеграф

Сучасні батареї люблять заряджатися короткими ривками

Під час заряджання мобільного пристрою важливо дотримуватися простих правил, наприклад, вимикати непотрібні функції. Те, як ми заряджаємо наші гаджети, суттєво впливає на їхню батарею і, отже, на довговічність пристрою.

Чекати повного розряду смартфона перед заряджанням і потім підключати його – не найоптимальніша стратегія. Однак за словами генерального директора Cadex Electronics Ісідора Бухманна, зарядка телефону по кілька разів на день зовсім не шкідлива для його акумулятора.

Як потрібно заряджати телефон

Сучасні акумулятори віддають перевагу короткочасним зарядам. Тому заряджати їх на 5% чи 10% не лише корисно, а й розумно. Бухманн пояснює, що зарядка до 100% або розрядка до нуля мають обмежену користь і можуть викликати перекалібрування батареї, що призведе до збоїв у роботі пристрою.

Таким чином, фахівець рекомендує заряджати телефон кілька разів на день на невелику кількість відсотків, а не до повної ємності, щоб продовжити термін служби акумулятора.

Раніше ми писали, як впливає мороз та спека на роботу смартфона. Температурний режим дуже важливий для мобільного телефону.