Ніжні та ароматні: рецепт вареників з картоплею

Читать на русском
Автор
Вареники з картоплею - неймовірно смачна традиційна українська страва (зображення створено за допомогою ШІ)
Вареники з картоплею - неймовірно смачна традиційна українська страва (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як робити вареники з картоплею.

Вареники з картоплею – це не просто страва, це справжня кулінарна традиція, частинка української душі. Ніжні варенички з ароматною картопляною начинкою та сметаною – це смак дитинства, затишку та домашнього тепла.

Рецептів вареників є безліч. Ми ж запропонуємо вам один з найбільш універсальних.Про це пише Рудь.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл теплої води
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. олії
  • 1/2 ч. л. солі

Для начинки:

  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 100 г вершкового масла
  • Сіль та перець за смаком

Для подачі:

  • Сметана
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка)

Приготування:

1. Тісто:

  • Просійте борошно в миску, зробіть посередині поглиблення і влийте теплу воду.
  • Додайте яйце, олію і сіль.
  • Замісіть м'яке і еластичне тісто.
  • Накрийте тісто рушником і залиште на 30 хвилин для набухання.

2. Начинка:

  • Очистіть картоплю і відваріть в підсоленій воді до готовності.
  • Злийте воду і розімніть картоплю в пюре.
  • Обсмажте дрібно нарізану цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Додайте цибулю до картопляного пюре, посоліть і поперчіть за смаком.

3. Ліплення вареників:

  • Розкачайте тісто в тонкий пласт (близько 2 мм).
  • Виріжте кружечки з тіста за допомогою склянки або спеціальної форми.
  • На кожен кружечок викладіть 1 ст. л. начинки.
  • Защипніть краї вареників косичкою або вилкою.

4. Варіння:

  • Доведіть воду в великій каструлі до кипіння.
  • Додайте сіль і варіть вареники порціями 5-7 хвилин після спливання.

5. Подача:

Подавайте вареники з гарячою сметаною і посипте подрібненою свіжою зеленню.

Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.