Ми підкажемо, як робити вареники з картоплею.
Вареники з картоплею – це не просто страва, це справжня кулінарна традиція, частинка української душі. Ніжні варенички з ароматною картопляною начинкою та сметаною – це смак дитинства, затишку та домашнього тепла.
Рецептів вареників є безліч. Ми ж запропонуємо вам один з найбільш універсальних.Про це пише Рудь.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл теплої води
- 1 яйце
- 1 ст. л. олії
- 1/2 ч. л. солі
Для начинки:
- 1 кг картоплі
- 1 цибулина
- 100 г вершкового масла
- Сіль та перець за смаком
Для подачі:
- Сметана
- Свіжа зелень (кріп, петрушка)
Приготування:
1. Тісто:
- Просійте борошно в миску, зробіть посередині поглиблення і влийте теплу воду.
- Додайте яйце, олію і сіль.
- Замісіть м'яке і еластичне тісто.
- Накрийте тісто рушником і залиште на 30 хвилин для набухання.
2. Начинка:
- Очистіть картоплю і відваріть в підсоленій воді до готовності.
- Злийте воду і розімніть картоплю в пюре.
- Обсмажте дрібно нарізану цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору.
- Додайте цибулю до картопляного пюре, посоліть і поперчіть за смаком.
3. Ліплення вареників:
- Розкачайте тісто в тонкий пласт (близько 2 мм).
- Виріжте кружечки з тіста за допомогою склянки або спеціальної форми.
- На кожен кружечок викладіть 1 ст. л. начинки.
- Защипніть краї вареників косичкою або вилкою.
4. Варіння:
- Доведіть воду в великій каструлі до кипіння.
- Додайте сіль і варіть вареники порціями 5-7 хвилин після спливання.
5. Подача:
Подавайте вареники з гарячою сметаною і посипте подрібненою свіжою зеленню.
Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.