Не злипнуться і не розваряться: мало хто знає, як насправді треба варити вареники

Читать на русском
Автор
52481
Так страва точно не злипнеться
Так страва точно не злипнеться. Фото smachnonews.24tv.ua

Як правильно варити покупні вареники

Ми ділились рецептом особливо смачних вареників. Українці готують їх і на свято, і на щодень. Але їх мало приготувати — страву потрібно ще й зварити правильно. А в цьому процесі помилок припускаються навіть досвідчені кулінари.

Найчастіше вареники під час варіння злипаються. Але можна цього уникнути, якщо пам’ятати про деталі. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як їх правильно варити. Це стосується як домашніх вареників, так і магазинних.

Якщо ви готуєте вареники самі, переконайтеся, що тісто вийшло не надто м'яке і що ви ретельно його скріпили. Інакше начинка буде витікати. Відварювати вироби слід у великій кількості підсоленої води. При цьому, перш ніж кидати вареники, обов’язково дочекайтесь, поки вона повністю закипить.

Час загального варіння не повинен перевищувати 7 хвилин. Також не слід класти занадто багато вареників одночасно; краще відварювати партіями.

Також перед варінням їх можна обваляти в борошні, а після — додати шматочок вершкового масла. Також ми розповідали, як краще зварити картоплю на пюре.