Бабуся рекомендує: навіщо у вареники класти сиру картоплю
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 25907
Це не тільки смачно, а й незвичайно
Багато народів готують страви з тіста, але українські вареники вирізняються широким асортиментом і солоних, і солодких начинок. Практично багато продуктів, які є вдома, можуть сміливо стати начинкою для вареників. І саме картопляні вареники – одна з найпопулярніших страв.
Усі ми звикли до того, що для приготування вареників потрібно використати вже приготовлену картоплю. Однак бабусі використовували саме сиру картоплю – це не просто спосіб економії часу, а й можливість зберегти максимум корисних речовин у картоплі. Картопля в таких варениках зберігає свій неповторний смак та текстуру і залишається соковитим та ароматним, а це додає страві неповторного смаку. Спробуємо приготувати такі вареники разом із "Важно знать".
Як приготувати вареники з картоплею
Інгредієнти:
- 2 склянки холодної води;
- 2 курячі яйця;
- 2-3 ст. л. молока;
- 1 ст. л. соняшникової олії;
- сіль;
- 1 кг борошна;
- 7–10 картоплин;
- 1 цибулина.
Спосіб приготування:
- У миску влийте воду, додайте яйця, молоко та олію, посоліть. Поступово додайте муку|борошно|, ложками вмішуючи її в рідину. Вимішуйте отримане тісто до еластичності та однорідності. Сформуйте з нього кулю, загорніть у плівку, накрийте та залиште відпочити на 15 хвилин.
- Для приготування начинки картопля очистьте, вимийте, наріжте дрібними кубиками. Також дрібно наріжте цибулю і змішайте в одній мисці. Посоліть, поперчіть, за бажанням можна додати трохи дрібно нарізаного часнику або свіжого кропу — це надасть начинці додатковий аромат і пікантність.
- Тісто розділіть на 3-4 частини, кожну розкотіть у ковбаску, наріжте на маленькі порції та розкотіть в коржики. У кожну коржик покладіть начинку і защипніть їх.
- Відваріть картопляні вареники в підсоленій воді протягом 6 хвилин, поки вони не спливуть, і злийте воду.
Додайте до вареників вершкове масло. Подавайте їх із домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа", смаженою цибулею та свіжою зеленню.