Бабуся рекомендує: навіщо у вареники класти сиру картоплю

Читать на русском
Автор
25936
Смак цих вареників ви точно не забудете
Смак цих вареників ви точно не забудете. Фото vazhnoznat.com

Це не тільки смачно, а й незвичайно

Багато народів готують страви з тіста, але українські вареники вирізняються широким асортиментом і солоних, і солодких начинок. Практично багато продуктів, які є вдома, можуть сміливо стати начинкою для вареників. І саме картопляні вареники – одна з найпопулярніших страв.

Усі ми звикли до того, що для приготування вареників потрібно використати вже приготовлену картоплю. Однак бабусі використовували саме сиру картоплю – це не просто спосіб економії часу, а й можливість зберегти максимум корисних речовин у картоплі. Картопля в таких варениках зберігає свій неповторний смак та текстуру і залишається соковитим та ароматним, а це додає страві неповторного смаку. Спробуємо приготувати такі вареники разом із "Важно знать".

Як приготувати вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • 2 склянки холодної води;
  • 2 курячі яйця;
  • 2-3 ст. л. молока;
  • 1 ст. л. соняшникової олії;
  • сіль;
  • 1 кг борошна;
  • 7–10 картоплин;
  • 1 цибулина.

Спосіб приготування:

  1. У миску влийте воду, додайте яйця, молоко та олію, посоліть. Поступово додайте муку|борошно|, ложками вмішуючи її в рідину. Вимішуйте отримане тісто до еластичності та однорідності. Сформуйте з нього кулю, загорніть у плівку, накрийте та залиште відпочити на 15 хвилин.
  2. Для приготування начинки картопля очистьте, вимийте, наріжте дрібними кубиками. Також дрібно наріжте цибулю і змішайте в одній мисці. Посоліть, поперчіть, за бажанням можна додати трохи дрібно нарізаного часнику або свіжого кропу — це надасть начинці додатковий аромат і пікантність.
  3. Тісто розділіть на 3-4 частини, кожну розкотіть у ковбаску, наріжте на маленькі порції та розкотіть в коржики. У кожну коржик покладіть начинку і защипніть їх.
  4. Відваріть картопляні вареники в підсоленій воді протягом 6 хвилин, поки вони не спливуть, і злийте воду.

Додайте до вареників вершкове масло. Подавайте їх із домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа", смаженою цибулею та свіжою зеленню.