Ми підкажемо, як приготувати суп харчо.
Харчо – це не просто суп, це справжня візитна картка Грузії, її
кулінарний символ. Наваристий бульйон, ароматні спеції, ніжне м'ясо та
кислинка ткемалі – все це робить харчо неповторним та незабутнім.
Цей суп доволі простий у приготуванні, але здивує яскравим смаком. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- Для бульйону:
- 1,5 кг яловичини (на ребрі)
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 3 лаврових листки
- 5 горошин чорного перцю
- Сіль за смаком
- Для заправки:
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. грецьких горіхів
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. л. хмелі-сунелі
- 1/2 ч. л. коріандру
- 1/4 ч. л. червоного перцю
- Сіль за смаком
- Для подачі:
- 1 пучок свіжої кінзи
- 1 пучок свіжої петрушки
- 2 ст. л. ткемалі
- 2 лаваша
Приготування:
1. Бульйон:
- Залийте яловичину холодною водою, доведіть до кипіння і зняти піну.
- Додайте очищені цибулину і моркву, лавровий лист і чорний перець.
- Посоліть за смаком і варіть на повільному вогні 1,5-2 години до готовності м'яса.
2. Заправка:
- Розігрійте вершкове масло на сковороді і обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості.
- Додайте томатну пасту і обсмажте протягом 2-3 хвилин.
- Подрібніть горіхи і часник в блендері або ступці.
- Додайте горіхи, часник, хмелі-сунелі, коріандр і червоний перець до томатної заправки.
- Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
3. З'єднання:
- Вийміть з бульйону м'ясо і відокремте його від кісток.
- Наріжте м'ясо невеликими шматочками і поверніть в бульйон.
- Додайте заправку в бульйон і перемішайте.
- Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
Подавайте з кінзою, ткемалі та лавашем. Смак нікого не залишить байдужим.
Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.