Смак Грузії: рецепт супу харчо

Читать на русском
Автор
1261
Суп харчо - це неймовірно смачна традиційна грузинська страва (зображення створено за допомогою ШІ)
Суп харчо - це неймовірно смачна традиційна грузинська страва (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати суп харчо.

Харчо – це не просто суп, це справжня візитна картка Грузії, її

кулінарний символ. Наваристий бульйон, ароматні спеції, ніжне м'ясо та

кислинка ткемалі – все це робить харчо неповторним та незабутнім.

Цей суп доволі простий у приготуванні, але здивує яскравим смаком. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • Для бульйону:
  • 1,5 кг яловичини (на ребрі)
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 3 лаврових листки
  • 5 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком
  • Для заправки:
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. грецьких горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1/2 ч. л. коріандру
  • 1/4 ч. л. червоного перцю
  • Сіль за смаком
  • Для подачі:
  • 1 пучок свіжої кінзи
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • 2 ст. л. ткемалі
  • 2 лаваша

Приготування:

1. Бульйон:

  • Залийте яловичину холодною водою, доведіть до кипіння і зняти піну.
  • Додайте очищені цибулину і моркву, лавровий лист і чорний перець.
  • Посоліть за смаком і варіть на повільному вогні 1,5-2 години до готовності м'яса.

2. Заправка:

  • Розігрійте вершкове масло на сковороді і обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості.
  • Додайте томатну пасту і обсмажте протягом 2-3 хвилин.
  • Подрібніть горіхи і часник в блендері або ступці.
  • Додайте горіхи, часник, хмелі-сунелі, коріандр і червоний перець до томатної заправки.
  • Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

3. З'єднання:

  • Вийміть з бульйону м'ясо і відокремте його від кісток.
  • Наріжте м'ясо невеликими шматочками і поверніть в бульйон.
  • Додайте заправку в бульйон і перемішайте.
  • Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин.

Подавайте з кінзою, ткемалі та лавашем. Смак нікого не залишить байдужим.

Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.