Неймовірний смак та аромат: такий сир із зеленню ви захочете готувати знову й знову

Читать на русском
Автор
Бюджетний та з простих продуктів
Бюджетний та з простих продуктів. Фото klopotenko.com

Впорається навіть дитина

У світі існує велика кількість сирів. Їх подають як нарізку, додають до салатів, м'якими сирами мажуть хліб або навіть додають до супу.

Деякі із сирів не потребують особливих умов приготування і їх легко можна приготувати вдома. Як от — домашній сир по-бойківськи за рецептом Євгена Клопотенка, інформують на сайті "Клопотенко".

Як приготувати сир по-бойківськи

Інгредієнти:

  • 1 кг кисломолочного сиру;
  • 1 л молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • 5 жовтків;
  • 7 гілочок кропу;
  • 0,5 ч. л. солі;

Спосіб приготування:

  1. Сир викласти у каструлю та залити його молоком.
  2. Підігріти масу на середньому вогні та варити, постійно помішуючи, допоки він не почне тягнутися ложкою.
  3. Сир перекласти у друшляк, злегка відтиснути та залишити, аби стекла сироватка.
  4. Перекласти сир знову у каструлю, додати масло, жовтки, сіль, гарненько перемішати.
  5. Варити сир на невеликому вогні ще 10 хвилин.
  6. Кріп дрібно нарізати, додати до сиру, перемішати.
  7. Перекласти готовий сир у лоток, залишити охолонути та перекласти у холодильник.

А якщо ви любите готувати сири вдома, рекомендуємо звернути увагу на рецепт твердого сиру. З таким сиром можна готувати бутерброди чи натирати на тертці до піци.