Неймовірний смак та аромат: такий сир із зеленню ви захочете готувати знову й знову
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Впорається навіть дитина
У світі існує велика кількість сирів. Їх подають як нарізку, додають до салатів, м'якими сирами мажуть хліб або навіть додають до супу.
Деякі із сирів не потребують особливих умов приготування і їх легко можна приготувати вдома. Як от — домашній сир по-бойківськи за рецептом Євгена Клопотенка, інформують на сайті "Клопотенко".
Як приготувати сир по-бойківськи
Інгредієнти:
- 1 кг кисломолочного сиру;
- 1 л молока;
- 100 г вершкового масла;
- 5 жовтків;
- 7 гілочок кропу;
- 0,5 ч. л. солі;
Спосіб приготування:
- Сир викласти у каструлю та залити його молоком.
- Підігріти масу на середньому вогні та варити, постійно помішуючи, допоки він не почне тягнутися ложкою.
- Сир перекласти у друшляк, злегка відтиснути та залишити, аби стекла сироватка.
- Перекласти сир знову у каструлю, додати масло, жовтки, сіль, гарненько перемішати.
- Варити сир на невеликому вогні ще 10 хвилин.
- Кріп дрібно нарізати, додати до сиру, перемішати.
- Перекласти готовий сир у лоток, залишити охолонути та перекласти у холодильник.
А якщо ви любите готувати сири вдома, рекомендуємо звернути увагу на рецепт твердого сиру. З таким сиром можна готувати бутерброди чи натирати на тертці до піци.