Більше не купуватимете в магазині: твердий сир із чотирьох інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 40660
Приготування не потребує великих зусиль
У домашніх умовах можна приготувати не тільки смачні та корисні сосиски, але й твердий сир. Він готується досить просто, виходить твердим, а смаком чимось нагадує "Адигейський".
З таким сиром можна готувати бутерброди чи натирати на тертці до піци. А рецептом з нами поділилися на порталі"Say7".
Як приготувати твердий сир
Інгредієнти:
- 1 літр молока (2.5-6%)
- 1 кг сиру (5-9%)
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ч. л. соди (розпушувачем замінити не можна)
- 1 ст. солі (без гірки)
Спосіб приготування:
- Молоко довести до кипіння, додати сир, варити протягом 3-х хвилин.
- Сир відкинути на марлю, дати сироватці стекти до того моменту, коли вона перестане капати.
- У каструлі розтопити масло, додати соду та сіль.
- Додати сир, варити, при помішуванні, протягом 5 хвилин.
- Зняти з вогню, трохи остудити.
- Яйце збовтати, додати до сиру яйце, добре перемішати.
- Масу викласти у форму, поставити в холодильник на 3-4 години.
Раніше ми публікували рецепт домашнього сиру лише з трьох інгредієнтів. Він буде настільки смачним, що спочатку ніхто не повірить, що ви не купили його в магазині.